Filmové hry podle EA upadají
Dead Space Novinka Filmové hry podle EA upadají

Filmové hry podle EA upadají

Michal Burian

Michal Burian

4

Frank Gibeau se ve svém dalším rozhovoru nechal slyšet, že filmové hry už nejsou pro Electronic Arts tak zajímavé a to z několika důvodů.

Reklama

EA nemá v úmyslu vracet se zpět k hrám založených na filmových licencích, které dříve vydělávaly, ale nějaký ten pátek už to není ono.

Podle prezidenta EA Games Franka Gibeaua existuje příliš mnoho tvůrčích omezení spojené s vývojem hry založené na filmové licenci. "Pokud chcete udělat hit, musíte strávit u vývoje spoustu času kvůli samotné kvalitě. Filmové hry už nemají v sobě potencionál návratu investice, hry hodnocené okolo 75 procent jsou mrtvé stejně jako dinosaurus," nechal se slyšet Gibeau.

"Hovoříme-li o značkách, na kterých jsme pracovali, můžeme se podívat na tituly s licencí James Bond. Několik jsme jich vytvořili, nakonec jsme si ale řekli, že chceme něco jiného, něco co budeme vlastnit. James Bond měl moc omezení."

"Vzhledem k celkové výši investovaných peněz a práce, kterou musíte do James Bond hry vložit, jsme si řekli, že budeme pracovat na něčem vlastním a uděláme si své IP. Kluci, kteří na James Bond hrách pro nás pracovali šli dál a dělají Dead Space. A podívejte se, kde jsme teď, co byste raději od nás hráli, poslední James Bond nebo Dead Space 2?"

Osobně mohu říci, že jsem mnohem víc nadšen z Dead Space 2 než z nového dobrodružství agenta 007 od vydavatelství Activision. A co vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama