Finanční zpráva Electronic Arts
Novinka Finanční zpráva Electronic Arts

Finanční zpráva Electronic Arts

Michal Burian

Michal Burian

2

Přinášíme vám finanční výsledky vydavatelského domu EA za první fiskální čtvrtletí roku 2011, který u Electronic Arts končí červnem 2010. Firma za toto období udává zisk 539 milionů dolarů, což je pouhých 33 procent oproti stejnému období loňského roku, kdy se příjmy pohybovaly okolo 816 milionů amerických dolarů.

Reklama

Společnost EA vykázala čistý příjem ve výši 96 milionů dolarů, což je oproti 1. čtvrtletí loňského roku velký posun, poněvadž před rokem ředitel John Riccitiello informoval investory o ztrátě, která činila neuvěřitelných 234 milionů EUR.

John Riccitiello se dále ve finanční zprávě pochlubil, že Electronic Arts má 22 procentní podíl ve vydávání her na konzole a za zmíněné období se firma stala vydavatelem číslo jedna na PC. V prodejích se dařilo nejen Battlefield: Bad Company 2, nýbrž také hrám, jako 2010 FIFA World Cup či FIFA 10.

V Koreji se navíc stala velmi populární FIFA Online 2, jež dosáhla pěti milionů registrovaných hráčů a špatně na tom nejsou ani hry pro Apple iPad – Scrabble či další hříčky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama