Gameloft zavírá studio v Budapešti, chce se víc zaměřit na konzolové a PC hry
Disney Dreamlight Valley Novinka Gameloft zavírá studio v Budapešti, chce se víc zaměřit na konzolové a PC hry

Gameloft zavírá studio v Budapešti, chce se víc zaměřit na konzolové a PC hry

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4

Vydavatele inspiroval úspěch Disney Dreamlight Valley.

Reklama

Francouzský vydavatel Gameloft uzavřel náhle svoji pobočku v Budapešti. Tým má na kontě mobilní tituly jako Iron Man 3, City Mania, Disney Getaway Blast nebo nejúspěšnější Dragon Mania Legends, který zaznamenal přes 50 milionů stažení. Hlavním důvodem je pravděpodobně větší zaměření Gameloftu na konzolový a počítačový trh.

O práci v maďarském studiu přišlo zhruba sto zaměstnanců. Tým vznikl v roce 2012 a zaměřoval se na mobilní free-to-play tituly. Právě od těch se chce Gameloft přesouvat více ke hrám počítačovým a konzolovým. Inspirovat ho měl loňský úspěch Disney Dreamlight Valley.

Před dvěma měsíci nastoupil do čela firmy tehdejší finanční ředitel Alexandre de Rochefort, který chce přinést „novou éru společnosti Gameloft jako vývojáře a vydavatele multiplatformních her“.

Podle mluvčí Gameloftu bylo rozhodnutí o rozpuštění studia těžké a společnost se snažila „najít nejlepší možné řešení pro příslušné zaměstnance“. Gameloft provozuje řadu dalších studií po celém světě. Mimo tradiční západní Evropu a Severní Ameriku má týmy třeba v Argentině, Bulharsku, Rumunsku, Indonésii, Vietnamu nebo na Ukrajině.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama