GameStop očekává jen jednu konzoli v roce 2013, další v roce 2014
Novinka GameStop očekává jen jednu konzoli v roce 2013, další v roce 2014

GameStop očekává jen jednu konzoli v roce 2013, další v roce 2014

Michal Burian

Michal Burian

15

EA oficiálně hovoří o next-gen konzolích a tvrdí, že nová generace pomůže novým herním značkám. Navíc analytik Michael Pachter věští, že nový Xbox vyjde na jaře 2014.

Reklama

Paul Raines, výkonný ředitel obchodního řetězce GameStop, neočekává, že by konzole Xbox 720 a PlayStation 4 vyšly společně v roce 2013.

"Neočekáváme dvě nové konzole v roce 2013. Wii U očekáváme o Vánocích a v roce 2013 jednu konzoli, další pak v roce 2014. Spekulace se mění každý týden, více se dozvíme v příštím roce," konstatoval Raines.

Připomeňme, že Xbox 360 vyšel o rok dříve než PS3, což byl faktor, jenž podle mnohých významně přispěl k úspěchu konzole od Microsoftu, společnost Sony navíc přiznala, že by bylo nežádoucí, kdyby nový Xbox získal významný náskok.

Nicméně, Jack Tretton, CEO SCE America, v červnu řekl, že je pro ně důležitější kvalita než uvést konzoli na trh jako první. "Nikdy jsme nebyli první ani nejlepší. Chceme nabízet to nejlepší."

Do dalšího věštění se pustil analytik Michael Pachter ze společnosti Wedbush. Ten tvrdí, že Microsoft pravděpodobně počká a nový Xbox vydá na jaře 2014.

"Stále nám Nintendo neprozradilo přesné specifikace, datum vydání nebo cenu Wii U, která vyjde ještě před koncem letošního roku. Od Microsoftu a Sony jsme neslyšeli jediné slovo o nových konzolích. Předpokládá se ale, že se konzole na trhu objeví ke konci roku 2013, i když jsem přesvědčený, že Microsoft by mohl start odložit a vydat Xbox 720 až na jaře 2014, aby uspokojil velkou poptávku [vyrobil dostatek kusů, poz. redakce]."

Závěrem pro vás máme zprávu od Electronic Arts, konkrétně od Franka Gibeaua, prezidenta EA Labels. Ten se nechal slyšet, že viděl nové konzole, které připravuje Microsoft a Sony, přičemž o nich hovoží jako o velkolepých strojích.

"Když připravujete novou značku, potřebujete vytvořit něco opravdu, ale opravdu pozoruhodného a zajímavé, a to je snazší, když máte k dispozici nové technologie, které vám umožní nové možnosti," řekl Gibeau, jenž narážel na to, že novou IP je vždy lepší vytvořit na začátku cyklu nového hardwaru.

Podle dřívějších informací EA pracuje na třech až pěti nových značkách pro nástupce Xboxu 360 a PlayStationu 3. Zajímat by vás také mohlo, že EA do vývoje her pro další generaci konzolí investuje 80 milionů amerických dolarů, a to pouze ve fiskálním roce 2013.

Tak co si myslíte, představí alespoň jedna společnost novou konzoli příští rok v červnu na E3 v Los Angeles? A kdy si myslíte, že nové konzole vyjdou?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama