GDS Prague 2023 je akcí pro vývojáře, studenty i širokou veřejnost
Novinka GDS Prague 2023 je akcí pro vývojáře, studenty i širokou veřejnost

GDS Prague 2023 je akcí pro vývojáře, studenty i širokou veřejnost

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Zavítají na ni domací i zahraniční tvůrci videoher.

Reklama

Asociace českých herních vývojářů oznámila nový ročník akce Game Developers Session Prague, která má poměrně bohatou historii, nicméně letos se chce otevřít široké veřejnosti. Proběhne 8. a 9. prosince v Kongresovém centru v Praze.

Hlavním lákadlem jsou především domácí i zahraniční tvůrci, kterých má být přes 80 a připravili si zajímavé přednášky či workshopy. Zároveň se na místě budou prezentovat různé indie hry a samotné akci předchází game jam.

Coby speakeři jsou zatím oznámeni novozélandský tvůrce Dean Hall, který stál u zrodu DayZ, americký vývojář a producent Brian Fargo, jenž založil studia Interplay a inXile Entertainment (série Wasteland, Clockwork Revolution), výtvarník Jakub Dvorský ze studia Amanita Design, výkonný producent Martik Klíma z Warhorse Studios či Marek Rosa, šéf studia Keen Software House, jež stojí za titulem Space Engineers.

Akce je určena jak pro profesionální vývojáře, tak i širokou veřejnost, a to i pro ty, co teprve chtějí do herního průmyslu proniknout. GDS se zaměřuje také na studenty středních a vysokých škol, s řadou z nich má akce navázanou spolupráci.

„Světový průmysl herního vývoje je kreativní sektor, který už dávno překonal hudební i filmový byznys dohromady. Rychlým tempem roste poptávka po odbornících z tohoto odvětví, ale zatím jen velmi málo škol má adekvátní prostředky a zdroje na to, aby tuto vysoce atraktivní kariéru dokázalo zprostředkovat studentům. Proto jsme ve spolupráci se školami i s předními českými herními vývojáři a naší asociací připravili konferenci cílenou i na studenty a jejich učitele, která by měla právě tuto oblast pomoci rozvinout,” říká k akci předseda Asociace českých herních vývojářů Pavel Barák.

Další informace naleznete na oficiálních stránkách, kde si můžete také zakoupit vstupenky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama