Gears of War 3 – konec války na dosah
Preview Gears of War Článek Gears of War 3 – konec války na dosah

Gears of War 3 – konec války na dosah

Michal Maliarov

Michal Maliarov

5

Výstava E3 na nás vrhla mnohá příjemná překvapení. Jedním z nich byla i hratelná ukázka veleočekávané akce Gears of War 3 a detaily o multiplayeru.

Reklama

Upozorňujeme, že následující prezentace může spoilerovat jednu z misí hlavní kampaně. Pokud se tak chcete nechat překvapit, doporučujeme přeskočit na detaily o multiplayeru.

Do víru akce

V rychlém pohledu na singleplayer jsme se dočkali opravdu epické mise, a to hned s obrovským chobotnicovým monstrem, nebo Lambent Leviathanem chcete-li. Poté, co Marcus spolu s kolegy odlétají od zničeného města Jecinto, právě tato obluda nedá vrtulníku spát a naši přátelé tak musí vyskočit do akce.

V ukázce se ihned představuje jedna z novinek série, obrněné mechy zvané Silverbacks, ke kterým si to zamíří Marcus s Domem, zatímco Baird a Cole sprintují k narušenému mostu, aby monstrum nalákali. Plán je jednoduchý. Dva mechové svou palebnou silou naženou obludu pod bortící se most a naši dva kolegové na něj shodí vybuchující Locusty na něm. A když se podaří, tak i kus mostu samotného.

Silverbacks jsou pěkně nabušení roboti. Mají ohromnou palebnou sílu a pokud jí náhodou někdo unikne, stačí je zadupat do země meelee útokem. Marcus s Domem tedy na nic nečekají a vypouští spršku kulek do netvora. Když je oko Leviathana dostatečně poničené, vyšle na náš tým nepříjemné jedovaté kraby. Právě v tento okamžik však na monstrum letí vybuchující Locusté a nebezpečí se zdá být zažehnáno.

Na druhé straně barikády

Akce se však v mžiku přesouvá k začátku útoku Leviathana a my se nyní vžijeme do bot druhé dvojice, Bairda a Cola, jak se snaží dostat k mostu a připravit léčku. Pohled na rozbouřené moře a kus mostu, na kterém se dva mechy snaží prostřílet tvrdou obranou je zároveň nádherný i strašidelný. Nyní ale není čas na očumování, pokud nejste dostatečně rychlí, vaši přátelé tam dole budou rozcupováni na kusy. Je zde představena i nová zbraň – Vulcan Cannon. Při správném použití je to mocná ničivá zbraň, na kterou jsou však potřeba dva. Jeden kontroluje spoušť a mířidla, druhý neustále doplňuje munici. Právě díky tomuto udělátku se ale naší dvojici podaří probojovat na most, kde svrhávají vybuchující Locusty na monstra dole. Ten ale bohužel není to jediné, co na scéně vybuchuje. Starý most nevydrží nápor výbušné síly a kácí se dolů. S ním do studeného moře letí i naši přátele.

Naše milované zvraty. Těch si v příběhu užijeme dostatek, ale nemusíte se bát, že by vám konec třetího dílu nechal otevřené konce. Gears of War 3 je závěr trilogie a vše, co může být zodpovězeno, bude. Cliffy B navíc potvrdil, že bude singleplayerová kampaň třetího dílu delší, než v obou předchozích dílech, takže se máme na co těšit.

Mulťák, to já rád

Jak je možné vylepšit něco, co je už teď téměř dokonalé? Pro Epic ale nic není nemožné a ve třetím dílu tak představují jeden z nejoblíbenějších multiplayerových módu – The Horde – v novém. Z prvního pohledu je jasné, že se Epic zaměřil na celkové vypiplání pokračování. Ovládání je rychlé a intuitivní, zbraně více vybalancované a o vylepšeném grafickém kabátku ani nemluvíme. To vše ale dělá Hordu 2.0, jak ji Cliffy B nazývá, mnohem příjemnějším zážitkem. Multiplayer má být zkrátka něco víc, než jen nutnost přežít a Epic tak přidává do vínku strategické prvky, mise a benchmarky. A nemůžeme zapomenout na obranné věže, zákopy a Brumaky.

Ano, čtete dobře. Gears of War 3 přidávají do multiplayeru tunu dalších blbůstek, mnohé z nichž můžete znát i z jiných her. V Hordě si tak budete moci dokupovat obranné věže, střílny, barikády a mnohem více. Nechybí ani bedny se zbraněmi a municí, které si vykouzlíte na některých místech na mapě.

Nesmíme ale zapomínat, že je Horda kooperativní záležitostí. Musíte tak držet při sobě a bojovat s vlnami Locustů po bok svých přátel. Za zabíjení dostáváte body a herní peníze, které utrácíte za výše vyřčené libůstky. To ale není vše. Často během zápasů dorazí vlna Locustů se speciálním úkolem. Může to být jednoduché jako „nikdo z týmu nesmí zemřít“ nebo těžší ve stylu „proveďte osm poprav“. Pokud tyto úkoly stihnete splnit během jedné vlny, můžete se těšit na spoustu bodů.

Horda je tak nyní mnohem více motivující a snaží se vás vyprovokovat k neustálé akci. Více bodů, více bonusů ke koupi, že? Můžete si dokonce koupit návrat do hry, pokud náhodou zemřete během některé z vln. To se hodí především v další novince série – bossových vlnách. Občas se totiž objeví vlny Locustů plné bossů. Ano, není to nic jiného, než vlna Reaverů, případně Brumaků a často budete muset zběsile hledat ohnivou zbraň proti sprintujícímu Berserkovi.

Pokud to řekneme jednoduše, Horda 2.0 je největším důvodem pro koupi třetího dílu od dob oznámení epické kampaně. Epic si dal na čas a vypiplal všechny detaily na maximum. Vyndal vše nepotřebné či nudné a přidal samé skvělé nápady. Už se nemůžeme dočkat, až Gears of War 3 vtrhnou na naše televize v září. Jdete do toho s námi?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama