Geralt z Rivie začíná s vyprávěním historie CD Projektu RED
Zaklínač Novinka Geralt z Rivie začíná s vyprávěním historie CD Projektu RED

Geralt z Rivie začíná s vyprávěním historie CD Projektu RED

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Evropské zastoupení PlayStationu začíná se slibnou sérií videí.

Reklama

Polské studio CD Projekt RED aktuálně připravuje Cyberpunk 2077, o němž se mluví při každé příležitosti. Možná i proto se rozhodlo evropské zastoupení PlayStationu odstartovat na svém YouTube kanále sérii videí, která úspěšný a mezi hráči velmi oblíbený tým tvůrců, jenž přivedl na svět zejména herní trilogii Zaklínače, představí. Fanoušci si zase mohou připomenout, proč slaví CD Projekt RED takový úspěch.

Sérii Retrospective odstartovalo první video s podtitulem The Origins of CDPR (Počátky CDPR), které shrnuje celou řadu dobře známých a mnohokrát vyprávěných skutečností o tom, jak Marcin Iwiński a jeho kolegové začínali. Jde třeba o založení a první krůčky CD Projektu jakožto distributora, sahající až do éry pádu komunismu v Polsku, čtyřletý vývoj prvního Zaklínače nebo vztah se studiem BioWare, které poskytlo engine Aurora a prostor na výstavě E3 2004 v útrobách stánku s Jade Empire. Samozřejmě nechybí ani vyprávění samotných zaměstnanců o kultuře ve studiu a vztahu s komunitou.

Ačkoliv příznivci Zaklínače mohli tohle všechno slyšet při nejedné příležitosti, obsah videa se dobře vstřebává hned z několika důvodů. Jednak jde o řadu zákulisních záběrů na aktuální podobu kanceláří CD Projektu RED, případně o drobný náhled na nástroje vývojářů, jednak o mluvený komentář. Ten zajistil sám Doug Cockle, který nejen v rámci celé herní trilogie propůjčil hlas Geraltovi z Rivie. Dalo by se tedy říct, že historii tvůrců Zaklínače shrnuje ten vůbec nejslavnější zaklínač. A to se počítá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama