Novinka Ghost Recon Breakpoint opět vylepší stealth

Ghost Recon Breakpoint opět vylepší stealth

Ondřej Partl

Ondřej Partl

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Změnami projde například chování nepřátel.

Reklama

Vojenská open-world akce Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint vyšla začátkem minulého roku, kdy se setkala s poměrně rozporuplným přijetím. Naše recenze titulu udělila 6 bodů z 10 s následujícím shrnutím:

"V mnoha ohledech přímý nástupce předchozího dílu série, ale s větším důrazem na přežití v divočině a záškodnickou partyzánskou válku jednoho bojovníka (pokud si nepřivedete živé spoluhráče). Nové RPG mechaniky včetně lootu jsou zapracovány dobře a nenabourávají základní mechaniky hry (kulka do hlavy je pořád smrt na jednu ránu). Nicméně hra technicky poněkud škobrtá, což se nejvíce projevuje na slabé inteligenci nepřátel. Pořád jde o velkou a výpravnou hru, u které se můžete dobře bavit, ale stejně tak lze pochopit ty hráče, které hra zklamala nebo začala po chvíli nudit. Uvidíme, jak se jí bude dařit po plánovaných přídavcích."

Vývojáři z Ubisoftu se nicméně snažili zážitek v několika aktualizacích vylepšit, kdy jsme se například dočkali slíbených AI parťáků, možnosti odebrat úrovně jednotlivého vybavení a dokonce tam zavítal i legendární Sam Fisher ze série Splinter Cell (absence nového dílu mě bude bolet asi ještě dlouho).

A ani po roce studio nad hrou nezanevřelo, jelikož se dočkáme dalšího velkého updatu, který bude navazovat na aktualizaci 2.0.0. Pokud si dobře vzpomenete, tak ta se zaměřovala především na tzv. Ghost Experience, díky čemuž si jednotliví hráči mohli upravit zážitek ze hry, což je i případ aktuálního updatu 3.0.3.

Ten s sebou přinese velké úpravy do plíživého hraní. To v praxi znamení, že hráči budou dávat zvýšené poškození nepřátelům, pokud jsou skryti. Čas od času taktéž zažijete chvíli, kdy protivníkům dojdou náboje. Upravena ale byla i detekce vaší pozice a přesnost náletů v případě, že jste odhaleni. Dodány byly ještě různé možnosti k asistenci míření.

Zajímavou novinkou jsou speciální náboje, za jejichž pomoci lze lákat nepřátele tam, kam zrovna potřebujete. Autoři dále dodali i komunitou žádané možnosti, jako je podržení granátu v ruce aby po odhození vybuchl dříve, a také lze znovu sebrat položené C4 a miny.

Dalšími zajímavými funkcemi je možnost si nastavit, zda vám injekce budou léčit zranění či si zapnout speciální "Darkest Night" režim, díky němuž budou noci skutečně temné. Příjemnými přídavky jsou i možnosti pro očištění vaší zbraně a hromadný prodej sesbíraných materiálů.

Sólisty jistě potěší fakt, že se mohou vydat na Golem Island osamoceni, kdy k tomu bude uzpůsobena i obtížnost. V samotném světě si také lze nastavit míru objevování dronů a helikoptér při exploraci.

Ghost Recon Breakpoint opět vylepší stealth

Pravidelní hráči pak jistě ví, že se v titulu nachází sedm herních tříd, přičemž jejich level byl navýšen na úroveň 20 a odměny z raidu na klasickou obtížnost byly přidány do postupu dané herní třídy, aby se zajistila lepší přístupnost pro všechny hráče.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint – Ghost Experience update vyjde 9. listopadu.

Pokud by se vám zachtělo Breakpoint vyzkoušet, můžete si ho zakoupit v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama