Google, Id Software a Bungie jsou terčem hromadné žaloby kvůli Stadii
Novinka Google, Id Software a Bungie jsou terčem hromadné žaloby kvůli Stadii

Google, Id Software a Bungie jsou terčem hromadné žaloby kvůli Stadii

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

10
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Žalobce tvrdí, že společnosti podaly nepravdivé informace.

Reklama

Hromadné žalobě nyní čelí společnosti Google, Id Software a Bungie. Ta tvrdí, že uvedené společnosti uvedly zákazníky v omyl, když uvádějí možné rozlišení her na streamovací platformě Stadia ve 4K. Podle zprávy ClassAction.org byla žaloba podána minulý rok u vrchního soudu v okrese Queens, nyní však byla předána federálnímu soudu v New Yorku.

Soudní proces podaný žalobkyní Jacqueline Shepherdovou se soustředí na tvrzení společnosti Google, která před vydáním Stadie uvedla, že tato platforma bude "výkonnější než Xbox One X a Playstation 4 Pro dohromady", a to především v oblasti streamování her ve 4K rozlišení.

Po spuštění Stadie se ovšem ukázalo, že mnoho her nenabízelo skutečné 4K rozlišení, nýbrž to upscalingované z nižších rozlišení. Shepherdová uvádí, že Google v případě předobjednávek neuvedl úplné informace o schopnosti platformy a Google tedy učinil nepravdivá a zavádějící tvrzení týkající se kvality streamovací služby Stadia za účelem generace vyšších příjmů pro Google Stadia divizi.

Jak do toho přesně zapadá Id Software a Bungie? Žalobce totiž rovněž uvádí, že obě společnosti zveřejnily reklamy na své hry Doom Eternal a Destiny 2 ve verzi pro Stadii, které obsahovaly zmínky o rozlišení 4K, přičemž ani jedna hra po vydání na Stadii skutečné 4K nenabízela. Podle Shepherdové zejména Id Software z těchto nepravdivých tvrzení vydělal neprávem miliony dolarů. Společnost avšak odmítá jakoukoli odpovědnost nebo provinění.

Žalobce požaduje finanční náhradu za řadu různých faktorů a také příkaz, který donutí Google, aby zobrazoval skutečné rozlišení a snímkovou frekvenci každé hry prodávané na Stadii. Zatím ovšem není jasné jak daleko soudní proces bude postupovat.

Stadia nedávno uzavřela všechna svá interní vývojová studia. Přesto Google nedávno uvedl, že na Stadii zamíří v roce 2021 více než 100 her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama