Google nově poskytuje streamovací službu Stadia na 3 měsíce zdarma
Novinka Google nově poskytuje streamovací službu Stadia na 3 měsíce zdarma

Google nově poskytuje streamovací službu Stadia na 3 měsíce zdarma

Martin Pritula

Martin Pritula

5
Platformy Windows PC

Všichni majitelé zařízení Google Chromecast Ultra mají možnost získat 3 měsíční předplatné.

Reklama

Stadia se rozhodně nezapsala do paměti hráčů tak, jak si Google představoval. Nejenže služba v den vydání prakticky nefungovala, ale navíc nenabízela dostatek her.

Google dlouhou dobu před vydáním své streamovací služby propagoval Stadii jako něco, co změní herní průmysl. Stadia měla nabízet dvojnásobný výkon ve srovnání se standartními konzolemi a měla být dostupná na všech zařízeních. Dokonce se Google rozhodl prodávat speciální edici, která obsahovala ovladač a předplatné pro verze na 3 měsíce za 130 USD. Pro verze samostatně stojí 9.99 USD měsíčně.

Samotná služba ale buhužel příliš nefunguje. Nejenže neposkytuje dostatek her, ale navíc si nevede příliš dobře ani po technické stránce. I hráčům s velmi rychlým internetem běžela hra velmi pomalu, navzdory tomu, že framerate byl stabilních 60 snímcích za vteřinu. Krom toho se objevovaly problémy s odezvou, kvůli které nebylo možné online hry pohodlně hrát.

Google sliboval spoustu her, které měli přijít v blízké době po vydání, ale nyní, téměř po 3 měsících stále nebyla knihovna her výrazně rozšířena. Pomyslným hřebíčkem do rakve této služby pak bylo nedávné prohlášení vývojářů o tom, že Google neposkytuje dostatek financí pro vývoj her.

Aby přiměli nové hráče tuto službu používat, tak začal Google rozdávat 3 měsíční předplatné zdarma všem majitelům mini počítače Chromecast Ultra 3. Jediné, co musí majitelé zařízení udělat je přihlásit se k odběru propagačních e-mailů.

Stadia je nyní dostupná ve 14ti zemích světa a prozatím není jasné, zda se služba vztahuje jen na určitou zemi nebo je nabízena všem.

 

E-mail, který Google majitelům Chromecastu zasílá si můžete prohlédnout níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama