Google Stadia tvůrcům nenabízí dostatek financí
Novinka Google Stadia tvůrcům nenabízí dostatek financí

Google Stadia tvůrcům nenabízí dostatek financí

David Bernard

David Bernard

Platformy Windows PC

V herní knihovně toho zatím příliš nenajdeme.

Reklama

Streamovací herní služba Stadia od společnosti Google se nesetkala s valným přijetím. Pokud pomineme problémy technického rázu nebo nedostupnost v našich končinách, tak je jedním z hlavních důvodů nedostatek titulů v nabídce. Vypadá to, že za malý počet her může neochota společnosti platit dostatečně velkou sumu peněz herním vývojářům a vydavatelům.

Mnoho indie tvůrců se nechalo slyšet, že díky nabídce od Googlu pro ně není umístění jejich her na Stadii lákavé. Nejmenovaný vedoucí vydavatelské společnosti dokonce popsal situaci, ve které byl nabízený obnos tak malý, že se o něm ani nediskutovalo. Další z vývojářů indie titulů popsal, jak například Microsoft či Epic nabízejí mnohonásobně větší sumy, aby tvůrce nalákali na své platformy. Dodal také, že v případě Googlu byla nabídka prakticky nulová.

Google Stadia tvůrcům nenabízí dostatek financí

Aktuálně na Stadii můžeme nalézt 28 titulů, a přestože Google slibuje, že během tohoto roku přidá dalších 100 her, vývojáři zůstávají poněkud skeptičtí. Obávají se o budoucnost a kvalitu služby a o nedostatek podpory ze strany Googlu. Od prvotního spuštění v listopadu 2019 se Stadia potýkala s mnoha problémy. Hovořit můžeme o strohé nabídce, problémech s předobjednávkami či starých verzích nabízených titulů. Do knihovny má letos zavítat například Doom Eternal, ale není jisté, jestli velké tituly službu pořádně postaví na nohy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama