Google Stadia uzavírá svá interní studia
Novinka Google Stadia uzavírá svá interní studia

Google Stadia uzavírá svá interní studia

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

3
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Zaměřovat se chce na vydavatele třetích stran.

Reklama

Po svém nepříliš zdařilém startu v roce 2019 se nakonec streamovací platforma pro cloudové hraní her, Google Stadia, stala poměrně zdařilou službou, která se před pár měsíci dostala také k nám do Česka. Google vkládal do Stadie velké úsilí, a tak neváhali zakládat také vlastní, interní studia. Magazín Kotaku ovšem informoval o to, že Google teď některá tyto studia zavírá, jelikož chce svou streamovací platformu nabídnout vydavatelům třetích stran. Společnost Google se k situaci rovněž vyjádřila skrze příspěvek na svém blogu.

Google uzavře dvě herní studia, v Los Angeles a Montrealu. Uzavření těchto studií by se mělo dotknout až 150 zaměstnanců. Google ovšem tvrdí, že se bude snažit zajistit těmto zaměstnancům nové místo ve společnosti. "Vytváření nejlepších her ve své třídě od základů trvá mnoho let a významné investice a náklady rostou exponenciálně. Vzhledem k našemu zaměření na budování osvědčené technologie Stadia a prohlubování našich obchodních partnerství jsme se rozhodli, že nebudeme dále investovat do přinášení exkluzivního obsahu od našeho interního vývojového týmu SG&E nad rámec plánovaných her v blízké budoucnosti," uvedl vicepresident projektu Google Stadia Phil Harrison.

Mezi hráči a fanoušky se přesto spustila vlna kritiky. Stadia totiž už dříve čelila od některých hráčů kritice za to, že funguje jako samostatná platforma. To někteří rovněž berou jako obrovský risk, neboť zde není žádná jistota toho, zda Google celý projekt neuzavře.

"Vím, že je zábavné dělat si vtipy o tom, jak se Stadia zhroutila, a ano, spousta lidí předpovídala, že se něco takového stane, ale je těžké se nenechat rozzuřit tím, že si Google najme 150+ vývojářů her, jen aby je všechny vyhodili o rok později, podobně jako u Google Glasses."

Klíčovým pilířem nové strategie Google je nabídka technologie streamování her dalším společnostem, které mají zájem. „S nedávným úspěšným spuštěním Cyberpunk 2077 na Stadii, hrou na všech typech zařízení, včetně iOS, rozšiřováním naší integrace YouTube a našimi globálními expanzemi, je jasné, že technologie Stadia byla osvědčena a funguje ve velkém. Streamování her na jakoukoli obrazovku je budoucností tohoto odvětví a my budeme nadále investovat do Stadie a její základní platformy, abychom našim partnerům a herní komunitě poskytli nejlepší cloudové herní zážitky. To byla vize Stadie od začátku,“ napsal Harrison.

Google uvádí, že hráči mají stále přístup ke svým hrám na Stadii, ať už si je přímo koupili, nebo získali skrze předplatné Stadia Pro. Hry třetích stran by měly na Stadii i nadále vycházet, ale neměli bychom v blízké budoucnosti čekat nějaké first party tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama