GPU NVIDIA GeForce RTX SUPER pohánějí vysoce výkonné notebooky
Novinka GPU NVIDIA GeForce RTX SUPER pohánějí vysoce výkonné notebooky

GPU NVIDIA GeForce RTX SUPER pohánějí vysoce výkonné notebooky

Inzerce

Inzerce

Platformy Windows PC

Pracujte, hrajte, tvořte s více než stovkou nových notebooků poháněných GPU NVIDIA GeForce.

Reklama

Společnost NVIDIA oznámila, že ve spolupráci s výrobci po celém světě uvede na trh přes stovku nových tenkých, lehkých a rychlých modelů notebooků s GPU NVIDIA GeForce®, včetně modelů s GeForce RTX 2080 SUPER™ a 2070 SUPER GPU.

Rozsah uváděných nových typů je rekordní a sahá od konfigurací s RTX 2060 začínajících na ceně 999 amerických dolarů. Nové platformy jsou založeny na architektuře NVIDIA Turing™, která umožňuje využít dedikovaná hardwarová jádra k výpočtům v reálném čase spojeným s ray tracingem a AI. Díky ní nové notebooky nabídnou lepší výkon i vizuální stránku v nejoblíbenějších hrách dneška a výhody přináší také uživatelům nejznámějších aplikací pro tvorbu obsahu.

Značná část modelů je nabízená v konfiguracích s Max-Q. Technologie společnosti NVIDIA je nyní rozšířená o nové funkce, které z ní činí nejvýkonnější a nejúspornější notebookovou platformu.

“Před necelými 18 měsíci NVIDIA redefinovala počítačovou grafiku ray tracingem v reálném čase, který představuje zásadní změnu ve vzhledu her a způsob i pocitu z jejich hraní,” říká Jeff Fisher, seniorní viceprezident herní divize společnosti NVIDIA. “Je skvělé mít možnost využívat tuto technologii v notebooku s cenou pouhých 999 amerických dolarů. Díky Max-Q dostanou zákazníci na výběr z pozoruhodně tenkých zařízení napříč cenovými kategoriemi.”

GPU NVIDIA GeForce RTX SUPER pohánějí vysoce výkonné notebooky

Nové Max-Q technologie: Tenčí, lehčí a efektivnější notebooky

Technologie NVIDIA Max-Q při svém uvedení před několika lety transformovala herní notebooky a vytvořila novou kategorii výjimečně snadno přenosných zařízení, která byla tenčí, lehčí a úspornější než cokoliv předtím. Nyní se Max-Q dočkává nových vylepšení, která zvyšují efektivitu v porovnání s předchozími designy a představuje funkce, které nabízejí vyšší výkon a delší provoz na baterii:

  • Dynamické zvyšování výkonu (Dynamic boost) – Inteligentně a automaticky vyvažuje výkon GPU a CPU na základě jednotlivých snímků, čímž zvyšuje celkový výkon ve hrách. Dynamické zvyšování výkonu je automatické, adaptivní a vždy pracuje na zvýšení výkonu celého systému bez nárůstu spotřeby.
  • Nízkonapěťové GDDR6 – NVIDIA spolupracovala s partnery mezi výrobci pamětí na zvýšení efektivity a nabídla vysoký výkon při využití nízkonapěťových GDDR6 pamětí.
  • Advanced Optimus – Přelomová inovace přináší delší provoz na baterii a ničím nerušený zážitek ze hraní bez trhání díky technologii NVIDIA G-SYNC®. Advanced Optimus® určuje, která GPU vykresluje obraz a v pravý čas inteligentně vybírá vhodnou GPU podle typu pracovní zátěže bez nutnosti restartovat celý systém. Jako první na světě bude mít tuto technologii série notebooků Lenovo™ Legion™.
  • Regulátor účinnosti nové generace – Regulátory napětí nové generace pomáhají optimalizovat design systému tak, aby GPU mohla pracovat efektivněji a podávat vyšší celkový výkon.
  • Deep Learning Super Sampling 2.0 – DLSS 2.0 využívá Tensor jádra, která jsou na RTX GPU dedikovaná pro AI výpočty. Jde o vylepšenou neuronovou síť pro deep learning, která zvyšuje počty snímků za sekundu a zajišťuje skvěle vypadající ostrý obraz. Dodá potřebnou rezervu ve výkonu, kterou lze využít pro maximální nastavení ray tracingových efektů, vyšší rozlišení a prodloužení provozu na baterii až o 20 procent.

RTX Studio dává výkon pro práci s grafickým obsahem

Společnost NVIDIA také oznámila nové RTX Studio notebooky s GPU RTX SUPER nejnovějšími procesory Intel 10. generace. V nabídce budou modely od výrobců Acer, Gigabyte, MSI a Razer. Nabídnou skvělou volbu tvůrcům, kteří hledají nekompromisní výkon pro práci s 3D obsahem a videem.

Více než 45 aplikací pro práci s grafickým obsahem, mezi něž patří Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve, AutoDesk Arnold, Blender a mnoho dalších, podporují akceleraci pomocí RTX s využitím RT jader v RTX GPU. Více informací o noteboocích s označením RTX Studio: https://www.nvidia.com/en-us/design-visualization/creators/products/

Zaměřeno na aplikace

Více než 45 předních aplikací pro tvorbu obsahu, včetně zásadních nástrojů od Adobe, Autodesk nebo Blackmagic Design, využívá akceleraci pomocí NVIDIA RTX. Tvůrci a umělci mohou upravovat komplexní modely a scény s využitím ray tracingu v reálném čase, využívat rychlejšího dávkového renderování nebo kreativní nástroje s podporou AI.

Poslední aktualizace přidávají Funkce akcelerované pomocí GPU do Cebas, OTOY a dalších nástrojů.

Cebas finalRender Drop 4 přidává podporu RTX GPU včetně ray tracingu akcelerovaného v reálném čase a potlačení šumu pomocí AI.

CorelDRAW Graphics Suite 2020 nyní nabízí řadu funkcí využívajících machine learning, včetně akcelerovaného odstraňování artefaktů z JPEG, upsampling obrázků a trasování bitmap do vektorů.

D5 Render, nový renderer pro ray tracing v reálném čase založený na DXR. Využívá kromě ray tracingu také rasterizační technologii RTX GPU. Díky tomu přináší výrazně vyšší renderování architektonických a interiérových designů. Designéři mohou nyní snad renderovat kvalitní videa běmehm pár minut a obrázky v řádu sekund.

OTOY bude mít podporu RTX v OctaneRender 2020 a bude integrovat NVIDIA Optix 7.0 API napříč DCC pluginy. S akcelerací pomocí OptiX 7 RTX zaznamenají uživatelé Octane i 2x až 3x zrychlení v realistických scénách v porovnání s předchozími verzemi.

Mezi výhody platformy patří také NVIDIA Studio ovladače, které umělcům, tvůrcům a 3D vývojářům dodají skvělý výkon a špičkovou stabilitu během práce s náročnými aplikacemi. Procházejí náročným testováním napříč pracovními postupy i nástroji v různých verzích od Adobě, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Epic, Maxon a Unity.

Ceny a dostupnost

Nové herní a RTX Studio notebooky budou u prodejních partnerů postupně uváděny do prodeje od týdne začínajícího 15. dubnem, další modely přijdou v průběhu května. Konkrétní modely a jejich ceny se mohou lišit v závislosti na regionu a nabídce prodejce, patřit mezi ně budou notebooky od Acer, ASUS, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Razer a dalších.

Ceny notebooků s GeForce RTX 2060 začínají na 999 amerických dolarech a patří mezi ně Acer Nitro 5, ASUS ROG Strix G15, HP Omen 15, MSI GF65 Thin, Lenovo Legion Y540 a 5i nebo MSI GF65 Thin. Další modely budou oznámeny později.

O společnosti NVIDIA Vynález GPU společností NVIDIA (NASDAQ: NVDA) v roce 1999 podnítil růst herního PC trhu, redefinoval moderní počítačovou grafiku a vnesl revoluci do paralelních výpočetních úkonů. GPU deep learning pak později zažehl moderní AI — novou éru výpočetní techniky — která využívá GPU jako mozek počítačů, robotů a samořiditelných automobilů, které mohou vnímat svět a porozumět mu. Více informací naleznete na http://nvidianews.nvidia.com/.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama