GTA Trilogy trápí na PS5 propady FPS a na PC problémy se servery
GTA: The Trilogy – The Definitive Edition Novinka GTA Trilogy trápí na PS5 propady FPS a na PC problémy se servery

GTA Trilogy trápí na PS5 propady FPS a na PC problémy se servery

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

53
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Remasterovaná GTA trilogie nezažila zrovna dobrý start.

Reklama

Včera vyšla remasterová GTA trilogie s názvem Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition která přinesla vylepšené verze GTA 3, Vice City a San Andreas. Slovu vylepšené by však možná slušely uvozovky.

Nejde přitom pouze o rozporuplnou grafiku, která se některým hráčům jednoduše nelíbí. Objevují se totiž zprávy, že minimálně na některých platformách GTA trilogie neběží zrovna ideálně.

Problémy s frameratem má překvapivě verze pro PS5. Několik videí zveřejněných na Youtube kanálem TeMkA169 odhaluje propady fps při zvolení performence režimu, který by měl zajistit stabilních 60 fps.

Zejména při vypjatých scénách, kdy se na obrazovce objevuje větší množství lidí a vozidel, se hra stabilních 60 fps rozhodně nedrží. Výjimkou nejsou ani propady na hranici 30 až 40 fps, což dobře ukazuje například závěrečná pasáž ukázek z GTA 3 a Vice City.

Naopak San Andreas běží paradoxně na PS5 i Xboxu Series X výrazně lépe. Všechny testované hry už obsahují day one patch. Je však potřeba myslet také na fakt, že jde zatím o první várku testů. Podrobnější rozbor jistě uvidíme, až si na GTA remastery posvítí třeba známí specialisté z Digital Foundry.

Problémům se nevyhnuli ani hráči na PC, kteří aktuálně ke stahování a dalším online funkcím nemají přístup. Rockstar Games Launcher, na kterém PC verze GTA Trilogy exkluzivně vyšla, je totiž z důvodu údržby už téměř 24 hodin offline.

Spekuluje se však, že by za „údržbou“ mohly stát dataminery objevené soubory s nelicencovanou hudbou a nezkompilovaný kód s komentáři vývojářů. Hra dokonce aktuálně nejde na PC ani koupit.

Jak se na rozporuplně přijaté GTA Trilogy díváte vy?

GTA Trilogy trápí na PS5 propady FPS a na PC problémy se servery

Krabicovou verzi GTA Trilogy – The Definitive Edition, která vychází 7. prosince, najdete v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama