Guardian z Guild Wars 2 v detailech
Guild Wars 2 Novinka Guardian z Guild Wars 2 v detailech

Guardian z Guild Wars 2 v detailech

Michal Maliarov

Michal Maliarov

3

Jak bylo slíbeno minulý týden, ArenaNet vypustila do éteru bohaté informace o další z hratelných tříd z RPG Guild Wars 2 – Guardian.

Reklama

Profese je popsána jako „oddaný válečník, který se obrací ke svým mocným přednostem, aby smetl protivníky a ochránil spojence“. Guardian (strážce) je velmi všestranný a může bojovat stejně dobře s magickou holí i obouruční sekerou. Spoléhá na taktické poškození a dokáže stáhnout pozornost ze spojenců na úkor své vlastní zranitelnosti, což mnohdy dopomůže k vítězství.

Strážci mají několik pasivních výhod, které se dají přenášet na spolubojovníky. To z něj dělá skvělého podpůrného bojovníka, ať už vede spojence do útoku, nebo pořádá výpady ze zálohy. Přednosti využívané Strážcem jsou: Spravedlnost, Odvaha a Rozhodnutí. Tyto přednosti se přenášejí na všechny spolubojovníky kolem, přičemž deaktivují tyto výhody u samotného vlastníka.

Strážce se může pochlubit také speciálními schopnostmi:

Spirituální zbraně – strážce dokáže vykouzlit spirituální zbraně, které budou po omezenou dobu bojovat po jeho boku. Zbraně nemohou být napadeny nepřáteli a majitel jim může před vyčerpáním energie přikázat poslední zdrcující útok.

Symboly – strážce může pokládat na zem různé symboly, které způsobují zranění nepřátelům nebo pomáhají spojencům. Symboly se zobrazují pouze na pár vteřin a jsou tak velkou taktickou výhodou.

Ochrany – ochrana je označená oblast na zemi, přes kterou se nepřátelé nemohou dostat, zatímco spojencům je umožněn volný pohyb. Ochranná oblast může být v kombinaci s lučišníky a kouzelníky smrtící zbraní.

Egidy – strážci jsou přizpůsobení k využívaní egid, odejímatelných ochran, jež blokují útoky. Ty mohou různě kombinovat a vytvářet tak silné obranné taktiky.

Strážce dokáže jako jediný kombinovat zbraně obyčejné i magické. Není tak problém pobrat do jedné ruky meč či sekeru, do druhé pak štít nebo kouzelnou hůl.

Guild Wars 2 stále nemají ustálené datum vydání. Doufejme tedy, že se odhalí již brzy a prozatím si vychutnejte čerstvě vydanou galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama