Gwent: The Witcher Card Game oficiálně oznámen
Gwent: The Witcher Card Game Novinka Gwent: The Witcher Card Game oficiálně oznámen

Gwent: The Witcher Card Game oficiálně oznámen

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Už nyní se můžete přihlásit do uzavřené bety pro PC a Xbox One, která začne v září.

Reklama

Samostatný gwint, karetní hra ze Zaklínače 3, je skutečností a dorazí nejen na PC, ale i na Xbox One a PS4, a to ve formě free-to-play hry s možností nákupu zatím nespecifikovaného obsahu (bezesporu karet) za skutečné peníze.

Součástí hry Gwent: The Witcher Card Game má být i singleplayerová kampaň vydávaná po epizodách, nabízející cestování po světě a možnosti rozhodování, díky nimž se CD Projekt RED proslavil. Zaměření titulu je ale očividně na multiplayer.

Základní koncept gwintu se zjevně příliš nemění, stále jde o boj dvou armád, v němž je třeba sem tam blufovat a sem tam vzdát kolo ve prospěch soupeře, abyste byli později silnější. Případně je moudré protivníka vylákat, aby co nejdřív vyložil své nejlepší karty. Ve hře má tak záležet nejen na kartách, ale i na vašich schopnostech.

Zatím to vypadá, že hra nabídne jen balíčky Severních říší, Scoia'tael, příšer a Skellige, představeného spolu s datadiskem O víně a krvi. Nilfgaard očividně chybí, ale důvod jeho absence neznáme. Císař Emhyr var Emreis nejspíš udělal nějakou fatální strategickou chybu, kvůli níž byl vyřazen. Každá frakce každopádně nabídne odlišný styl hraní, který si můžete přizpůsobit prostřednictvím stavby balíčku a systému craftování karet.

K dispozici má být možnost hrát gwint jen tak pro zábavu i v rámci kompetitivního módu. Samozřejmostí je pak matchmaking, který vás spojí s hráčem s podobně silnými kartami.

Už nyní se můžete prostřednictvím oficiálního webu přihlásit do uzavřené bety, která bude nejdřív k dispozici na PC a Xbox One a později na PS4. Beta má odstartovat v září a hráči do ní budou vpouštěni po vlnách.

Hra navíc bude podporovat hraní mezi PC a Xboxem One, podpora cross-play v případě PS4 se momentálně zvažuje. Mimochodem tomu, proč se hra v angličtině jmenuje Gwent, ale v češtině používáme gwint, jsme se věnovali v nedávné novince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama