Hackeři se připravují na útoky, aby o Vánocích shodili Xbox Live a PlayStation Network
Novinka Hackeři se připravují na útoky, aby o Vánocích shodili Xbox Live a PlayStation Network

Hackeři se připravují na útoky, aby o Vánocích shodili Xbox Live a PlayStation Network

Michal Burian

Michal Burian

79

První DDoS útoky už proběhly a byly úspěšné. Další mají následovat.

Reklama

Na konci minulého roku se hackerská skupina Lizard Squad postarala o to, že se konzoloví hráči během vánočních svátků nepřipojili na služby Xbox Live a PlayStation Network. Pomocí DDoS útoků přetížili servery. Útokům se bohužel nelze bránit. Obě společnosti poté podaly žaloby a za mřížemi skončilo několik pachatelů.

DDoS útoky byly celkově doménou loňského roku a pokračovaly i v tom letošním. Zmínit můžeme přetížení serverů Electronic Arts či servery her PlanetSide 2, H1Z1 a EverQuest.

O letošních Vánocích to má být stejné, ne-li ještě horší. Na DDoS útoky na Xbox Live a PlayStation Network se začala připravovat skupina říkající si Phantom Squad. Té se již podařilo sundat na krátkou dobu Xbox Live a hrozí i konkurenční síti PlayStation Network. To nejhorší má prý přijít během vánočních svátků, kdy bude chtít spousta hráčů trávit volný čas při hraní her, týká se hlavně těch multiplayerových nebo her z PS Plus a Xbox Gold.

Proč chtějí Phantom Squad vypnout služby Microsoftu a Sony? Dle jejich vyjádření je to z toho důvodu, že obě firmy mají spoustu peněz, které neinvestují do ochrany svých sítí. Dokud se to nezmění, tak jsou Phantom Squad připraveni pravidelně útočit a zahlcovat servery nesmyslnými požadavky.

Co je DDoS? „Jde o techniku útoku na internetové služby nebo stránky, při níž dochází k přehlcení požadavky a pádu nebo minimálně nefunkčnosti a nedostupnosti pro ostatní uživatele,“ dočteme se na Wikipedii. Nutno podotknout, že DDoS útok vás nikterak neohrozí, útočníci nezískají vaše osobní údaje (ani data o kreditní kartě).

Doufejme, že během vánočních svátků to nebude tak horké, jak to vypadá.

Stav všech populárních služeb a stránek můžete sledovat na downdetector.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama