Herní monitor s 1ms odezvou, Flicker-free technologií a dostupnou cenou? Našli jsme jej
Novinka Herní monitor s 1ms odezvou, Flicker-free technologií a dostupnou cenou? Našli jsme jej

Herní monitor s 1ms odezvou, Flicker-free technologií a dostupnou cenou? Našli jsme jej

Redakce

Redakce

Po delší době pro vás máme připraven článek, který Vám představí produkt, který je určen a vyvíjen speciálně pro počítačové hráče. Dnes si představíme herní monitor BenQ RL2455HM, který vyvíjely světové hvězdy ve hře League of Legends a který je oficiálním monitorem Mistrovství světa v PC hrách a řady dalších turnajů.

Reklama
Zde vložte popisek

Než si začneme BenQ RL2455HM konkrétně představovat, tak se zaměříme na obecný rozdíl mezi "klasickým" a herním monitorem. V zásadě se liší podle několika hlavních kritérií:

1) Odezva - Každý hráč potřebuje monitor s co nejkratší odezvou. Nyní na trhu jsou monitory s odezvou pouhou jednu milisekundu a právě do této nejvyšší kategorie BenQ RL2455HM patří.

2) Frekvence - Už několik posledních let je tradiční frekvencí LCD a LED monitorů 60Hz. Počet hertzů udává, kolikrát za sekundu se obraz aktualizuje. Čím je číslo vyšší, tím vícekrát za sekundu se obraz aktualizuje. Tato funkce je důležitá zejména u akčních her, kdy každý miniaturní okamžik rozhoduje o tom, jestli vy uvidíte nepřítele dříve, než on vás.

3) Speciální herní technologie - Herní monitory BenQ se proslavily zejména technologií Black eQualizer, která speciálně vykresluje černou barvu. Díky tomu hráč vidí protivníky výrazně lépe i na velmi tmavých místech mapy.

Nyní si pojďme konkrétně představit herní LED monitor BenQ RL2455HM, který má v dnešní době již standardní velikost displeje 24“ s nativním Full HD rozlišením 1920×1080 pixelů a poměrem stran 16:9. Pro připojení k počítači a jiným zařízení nabízí vstupy 2x HDMI, D-Sub a Dual-link DVI-D. Vestavěna je také dvojice 2W reproduktorů, které si ovšem myslíme, že většina hráčů nevyužije, protože hraje s vlastními sluchátky nebo headsetem. Vysoký dynamický kontrast 12 milionů ku jedné, jas 250cd/m2 a škála 16,7 milionu barev jsou zárukou kvalitního obrazu, ale nyní se dostaneme ke speciálním herním technologiím.

Jak už jsme napsali na začátku článku, odezva monitoru činí pouhou jednu milisekundu, a tak akce a jakýkoliv pohyb v hrách jsou vykreslovány plynule a bez rozmazávání. O velmi užitečné herní technologii Black eQualizer jsme psali už výše a BenQ RL2455HM ji obsahuje. Jelikož byl tento monitor vyvíjen s profesionálními korejskými League of Legends hráči z týmu Gambit Gaming, obsahuje speciální Real-Time-Strategy režim. Ten samozřejmě nejvíce ocení právě fanoušci her typu League of Legends, Dota 2, Starcraft 2 a řady dalších. V RTS režimu se totiž monitor sám automaticky přizpůsobí pro strategickou hru, kterou si právě spustíte. Za zmínku také určitě stojí nová technologie Flicker-free. Ta uživateli zaručí obraz bez problikávání, které sice běžným zrakem nevidíte, ale očím dlouhodobě škodí. Díky Flicker-free technologii monitory BenQ toto problikávání již nemají, a tak výrazně ulevují očím při dlouhodobém hraní.

Rekapitulace

Hledáte kvalitní herní monitor s ultra-rychlou odezvou 1ms v dostupné ceně kolem 4 tisíc? V tom případě je pro Vás BenQ RL2455HM velmi rozumnou volbou, kterou Vám můžeme jen doporučit. Hledáte-li ovšem monitor s vysokými frekvencemi až 144Hz, budete muset z peněženky vytáhnout téměř dvojnásobek. V tom případě bychom vám doporučili BenQ XL2411T, který si představíme později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama