Hideaki Icuno po 30 letech opouští Capcom
i Zdroj: Capcom
Novinka Hideaki Icuno po 30 letech opouští Capcom

Hideaki Icuno po 30 letech opouští Capcom

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Vedl vývoj sérií Devil May Cry či Dragon's Dogma.

Reklama

S japonskou společnost Capcom se dnes na Twitteru rozloučil Hideaki Icuno, který v ní strávil úctyhodných 30 let a 5 měsíců. Začínal coby plánovač a následně ředitel vývoje několika bojovek, včetně například Power Stone. 

Proslul ale především díky sérii Devil May Cry, podílel se na všech dílech kromě jedničky. Dvojku převzal coby ředitel ke konci vývoje a stejnou pozici už plnohodnotně zastával u třetího, čtvrtého i dosud posledního pátého dílu z roku 2019.

Jeho vlastním projektem pak bylo akční RPG Dragon's Dogma, původně vydané v roce 2012. To se letos dočkalo druhého dílu (naše recenze zde), který ale, jak už nyní víme, byl Icunovou poslední hrou v Capcomu.

„Děkuji vám za dlouhodobou podporu her a postav, které jsem měl na starosti,“ říká Icuno v prohlášení na Twitteru. „Doufám, že budete nadále podporovat hry a postavy od Capcomu.“

Herní vývoj ale Icuno neopouští. Z Capcomu dneškem odchází a hned zítra už se znovu pustí do práce jinde: „Od září začnu vyvíjet novou hru v novém prostředí. Chci vytvářet zábavné, nádherné hry, které jsou natolik zapamatovatelné jako, nebo snad ještě více než hry, které jsem dosud vytvořil.“

Zatím bohužel nevíme, kam přesně se Icuno vydá, zda si založil nové studio, nebo se přidá k již existujícímu týmu. Ale vzhledem k tomu, že do nové práce nastupuje už zítra, nebudeme snad muset na informace čekat dlouho.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama