Hideo Kojima pracuje na akčním titulu pro fanoušky Uncharted
Novinka Hideo Kojima pracuje na akčním titulu pro fanoušky Uncharted

Hideo Kojima pracuje na akčním titulu pro fanoušky Uncharted

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

9

AAA akce pro fanoušky Uncharted a The Division.

Reklama

V poslední vydání časopisu Weekly Famitsu můžete najít kromě jiných zajímavých věcí také rozhovor se šéfem Kojima Productions Hideo Kojimou a umělcem Yoji Shinkawou, kteří promluvili o novinkách ze svého studia a o jejich připravované hře, která vyje nejdřív pro PlayStation 4 a později by měla dorazit i na PC.

Chtěl jste si dát po odchodu z Konami pauzu?

Kojima: Chtěl jsem si vzít na nějaký čas volno, ale kdybych to udělal, moje životní tempo by mohlo jít do háje a to by mi nikdo neodpustil. Budu potřebovat asi tak rok, abych se rozehřál. V současné době jsme pouze v dočasné kanceláři a vytvořili jsme pouze internetové stránky a logo.

Pokud jde o to logo...

Nemohu o něm zatím nic říct, ale v logu je ukryto tajemství. Máme v úmyslu jej přeměnit na figurku.

Proč vytváří Kojima Productions svůj první titul se Sony?

Nabídky přicházely z celého světa, ale tato místa se vyžívají v hollywoodském systému a já nerad dělám velmi podrobné prezentace. Od toho okamžiku jsem přemýšlel, kdo by mi věřil, když zná pouze hrubý koncept a SIE byli to, co jsem hledal. Dostává se nám hodně volnosti a spolupracuje se s nimi opravdu snadno.

A pokud jde o novou hru...

Je to úžasná hra. Přemýšlíme o všem najednou, o zápletce, postavách a herních systémech. Vzhledem k tomu, že jsou některé části poměrně nové, nemůžeme žádat o pomoc, ale musíme experimentovat.

A i když neříkám, že jde o otevřený svět, tak hráči, kteří mají rádi dnešní AAA hry (The Division, Uncharted, atd.), si je budou jednoduše užívat. Kdyby bylo oznámeno, o co jde, mohli byste si myslet, že "to není tak vynikající", ale budete nám rozumět, když ji uvidíte naživo a když ji budete moci hrát. Žánrově jde o akci.

Pokud jde o virtuální realitu...

Chci udělat něco s VR, ale právě teď na to nikoho nemáme. Myslím, že VR je klíčem k vývoji her."

Shinkawa: VR ve mně vzbuzuje pocit, blízký hraní na Famicomu v době, kdy jsem byl ještě dítě. Jsem naprosto přesvědčen, že se s VR rodí nový svět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama