Hitman v ohrožení, Square Enix prodává studio IO Interactive
Novinka Hitman v ohrožení, Square Enix prodává studio IO Interactive

Hitman v ohrožení, Square Enix prodává studio IO Interactive

Michal Burian

Michal Burian

15

Není jisté, co se sérií Hitman bude. Agent 47 je ve velké nejistotě.

Reklama

Při vydání hry Hitman: Absolution přestřelilo vedení společnosti Square Enix odhad prodaných kusů, což mělo velké následky. Rok po vydání muselo dánské studio IO Interactive ve velkém propouštět své zaměstnance a rušit rozpracované projekty. Další dobrodružství Agenta 47 zachránilo jen vydávání po epizodách. Ani to ale podle všeho nesplnilo očekávání Square Enix.

Hitman je ve velkém ohrožení, japonská společnost Square Enix hledá kupce pro IO Interactive a vůbec není jisté, jak to s Hitmanem v budoucnu bude. Nevíme, zda si Square Enix ponechá licenci na Hitmana nebo ji prodá zájemci společně s dánským studiem. Přitom IO Interactive plánovali pro Hitmana druhou sezónu. Kreativní ředitel Christian Elverdam se v listopadu 2016 nechal slyšet, že Hitman je komerčně úspěšnou hrou. V IO Interactive byli spokojeni s tím, jak se Hitman v epizodickém provedení prodává.

V prohlášení vydavatelství uvedlo, že prodej studia IO Interactive je součástí strategie, která má zajistit, aby dostupné zdroje a energie šla do klíčových franšíz a týmů. Square Enix tak reaguje na poslední finanční výsledky, kdy k 31. březnu 2017 firma skončila s mimořádnou ztrátou ve výši 4,9 miliardy jenů, což je v přepočtu 43 milionu dolarů.

Prodej IO Interactive už má být v plném proudu, Square Enix zahájila rozhovory s potenciálními novými investory, ale zatím není nic jisté.

Připomeňme, že studio IO Interactive v roce 2003 koupil Eidos, těsně před Hitman: Contracts. V roce 2009 se Eidos stal součástí Square Enix a za tu dobu vznikly čtyři tituly: Mini Ninjas, Kane & Lynch 2: Dog Days, Hitman: Absolution a poslední Hitman, který byl vydán po epizodách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama