Hlavní hrdina ruského příběhového RPG je psychicky nemocný
Novinka Hlavní hrdina ruského příběhového RPG je psychicky nemocný

Hlavní hrdina ruského příběhového RPG je psychicky nemocný

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Nelineární příběh nás zavede na Object 6, vesmírnou stanici, kde si budeme vyrábět vybavení, spolupracovat s různými frakcemi a samozřejmě bojovat.

Reklama

Nezávislé ruské studio MONO se spojilo s vydavatelskou společností HeroCraft při vývoji svého připravovaného projektu, který před pár lety úspěšně prošel crowdfundingem na Kickstarteru. Na příběhový RPG titul Insomnia se v té době vybralo požadovaných 55 tisíc liber. Ještě předtím se v jiném KS kampani vybralo 70 tisíc amerických dolarů. Ano, Insomnia byla na Kickstarteru dvakrát. Co je ale hra zač?

Insomnia má nově podtitul The Ark a je to retro-futuristické RPG s velkým důrazem na nelineární příběh odehrávající se ve vesmírné stanici Object 6, kde se vžijeme do hrdiny trpícího vzácným psychickým onemocněním, které bude při odhalování tajemství a hledání domova hrát jistě důležitou roli. V průběhu hraní budete schopni vyrábět vybavení, spolupracovat s různými frakcemi a jinými postavami, ale hlavně se musíte snažit zůstat naživu uvnitř kolosální vesmírné metropole. Vašim hlavním nepřítelem bude hlad, žízeň, únava a nepřátelské prostředí. Přitom musíte mít na paměti, že každé vaše rozhodnutí je v tomto složitém a nelineárním příběhu důležité, protože neexistuje cesta zpět.

Jak už bývá u RPG her zvykem, každá zbroj a každý typ zbraně má své specifické vlastnosti a s nimi související plusy a mínusy, respektive možnosti taktiky. Do toho promluví ještě systém pro vývoj hrdiny.

Když se podíváte na teaser trailer, možná se vám vybaví dystopie ze skvělého podmořského světa Rapture, který jsme navštívili v prvním a druhém BioShocku. Zaujme vás Insomnia: The Ark? Pokud ano, tak vyjde v letošním roce na PC, očekáváme i verze pro Mac a Linux.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama