Hlavní hrdinka Jesse Faden v novém vývojářském deníku Control
Control Novinka Hlavní hrdinka Jesse Faden v novém vývojářském deníku Control

Hlavní hrdinka Jesse Faden v novém vývojářském deníku Control

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Nová ředitelka agentury FCB nejde pro záhadné jevy a nadpřirozeno nikdy příliš daleko.

Reklama

Po menší odmlce jsme se dočkali dalšího vývojářského deníku, který přibližuje akční hru Control od Remedy. V pořadí již čtvrtý pohled do zákulisí se tentokrát točí okolo hlavní hrdinky Jesse Faden, nové ředitelky organizace Federal Bureau of Control. Agentura FBC se sídlem v mrakodrapu Oldest House na Manhattanu po dlouhá léta shromažďuje, zkoumá nebo sbírá různé nadpřirozené jevy či objekty, a to s cílem ochránit veřejnost před neviditelnými silami, rozšířit možnosti lidského poznání a udržet na uzdě věci, které ještě neumíme ovládat.

Jedna z těch nadpřirozených sil, známá jako Hiss, zaútočí na FCB a zlikviduje dosavadního ředitele, a tak se do hry dostává Jesse. Původně navštívila Oldest House kvůli pracovnímu pohovoru, situace se ale trochu zamotá, a tak se hrdinka stává novou ředitelkou a také novou ústřední figurou od Remedy, jdoucí ve šlépějích Maxe Payna, Alana Wakea nebo Jacka Joyce.

Ačkoliv je Jesse v prostředí Federal Bureau of Control nováčkem, rozhodně není nováčkem v oblasti nevysvětlitelných jevů, přičemž jí vše zvláštním způsobem připadá povědomé. Nejen na to dojde v průběhu vývojářského deníku řeč, mezi probíraná témata patří kupříkladu minulost Jesse, její situace, šatník nebo vytváření této postavy za pomoci herečky Courtney Hope.

V průběhu výstavy EGX navíc došlo na prezentaci staronových záběrů z hraní Control. Některé pasáže bylo možné vidět již dříve, úplnou novinkou je ale konečná ukázka souboje s jedním z náročnějších a odolnějších nepřátel. Podle slov tvůrců však nejde vyloženě o bosse. Ti jsou v Control sice přítomni, ale podle všeho jsou mnohem zajímavější a mnohem nebezpečnější. Před několika týdny jsme se navíc dočkali drobné zajímavosti v podobě ukázky fungování zbraně, kterou má Jesse po ruce a kterou je možné všemožně upravovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama