Hlavní hrdinka Star Wars: Battlefrontu 2 byla u zničení první Hvězdy smrti
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Hlavní hrdinka Star Wars: Battlefrontu 2 byla u zničení první Hvězdy smrti

Hlavní hrdinka Star Wars: Battlefrontu 2 byla u zničení první Hvězdy smrti

Martin Cvrček

Martin Cvrček

31

Iden Versio, za kterou budeme hrát v singleplayerové kampani, má barvitější minulost, než se může zdát.

Reklama

Už od odhalení Star Wars: Battlefrontu 2 víme, že v singleplayerové kampani budeme hrát za ženu jménem Iden Versio, která velí elitní imperiální jednotce Inferno. Hra sleduje příběh, který začíná zničením druhé Hvězdy smrti nad měsícem Endor, což jsme viděli ve filmu Návrat Jediho, a dospěje až ke vzniku Prvního řádu z nové filmové trilogie.

V tomto časovém období už je Iden zkušená velitelka a hrdinka Impéria, ale ještě předtím si prodělala ledacos, jak se dočteme na oficiálním webu hry. Na něm se díky víkendové akci D23 objevil článek, který minulost hlavní postavy přibližuje.

Iden, která vyrůstala na planetě Vardos, je dcerou admirála Garricka Versia z imperiální bezpečností služby (ISB). Garrick věří, že pro udržení pořádku je třeba síla, kterou zastává Impérium. Tato víra měla vliv i na výchovu Iden, při níž ji nelítostně nutil překonávat její limity. Oproti tomu matka, Zeehay Versio, je umělkyně. I ona ale věří v Impérium a podílela se třeba na podobě různých propagandistických plakátů. Od otce si tak Iden vzala sílu a od matky kreativitu a zvídavost.

Iden během svého postupu po imperiálních hodnostech nechtěla využívat sebemenší protekci, kterou by jí její rodiče mohli zařídit. O veškeré zásluhy a úspěchy se tak zasloužila jen ona sama, hlavně díky jejím schopnostem a cílevědomosti. Nejde však jen o schopného vojáka, Iden je také vynikající pilot, z imperiální stíhačky TIE dokáže vymáčknout maximum.

Její výcvik probíhal na imperiální akademii na planetě Coruscant a odmalička byla cvičena pro vedení. Její studijní výsledky byly přirozeně špičkové a rázem mohla stanout po boku dalších imperiálních bojovníků. Zajímavé je, že byla součástí letky TIE na palubě první Hvězdy smrti. V momentě, kdy Luke Skywalker se svým X-Wingem vyslal do útrob stanice osudnou střelu, která Hvězdu smrti zničila, zrovna Iden pronásledovala unikající X-Wing. Díky tomu přežila, stáhla se na měsíc Yavin a nakonec se dostala zpět k imperiálním silám.

Iden tedy dál bojovala proti Povstalcům, až se dostala do čela jednotky Inferno, aby následně z povrchu měsíce Endor spatřila zničení druhé Hvězdy smrti. Tato událost odstartuje herní příběh, v němž se mimo jiné střetne s několika proslulými postavami Star Wars světa...

Přiblížením příběhu Iden Versio podle všeho končí aktuální informační masáž spojená se Star Wars: Battlefrontem 2. Nyní bude pravděpodobně zase nějakou dobu klid, což by se mělo změnit až na německém Gamescomu v druhé polovině srpna. Na něm budou ukázány vesmírné bitvy, které má na starosti studio Criterion. 6. října pak bude následovat otevřená multiplayerová beta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama