Hogwarts Legacy umožní hrát za transgender postavu
Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy umožní hrát za transgender postavu

Hogwarts Legacy umožní hrát za transgender postavu

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

80
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vývojáři tak údajně reagují na komentáře spisovatelky J. K. Rowlingové.

Reklama

Ačkoliv byla očekáváná nová hra ze světa Harryho Pottera nedávno odložena na rok 2022, stále se objevují nové detaily o tomto chystaném akčním RPG od vývojářského studia Avalanche Software. Ty nejnovější přinesl magazín Bloomberg a známý novinář Jason Schreier.

Podle jeho informací má Hogwarts Legacy hráčům nabídnout možnost hrát za transgender postavu. To by mělo vypadat podobně, jako tomu bylo například u Cyberpunku 2077. Hráč zde tedy bude mít možnost své postavě upravit hlas na mužský, či ženský, a to bez ohledu na to, jak vypadá jejich tělo. Hráči si rovněž budou moct vybrat ze dvou možností. Buďto hrát za čaroděje, nebo čarodějku. Volba jedné z těchto možností poté určí do jaké Bradavické koleje bude postava přiřazena a jak na ní budou ostatní postavy reagovat.

Minulý rok v létě autorka knižní série o dobrodružství mladého čaroděje Harryho Pottera, J. K. Rowlingová, sdílela na Twitteru několik komentářů, které byly komunitou obecně považovány za ponižující vůči transsexuálům. Na komentář s názvem "Vytvořme rovnoprávnější postcovidový svět pro lidi, kteří menstruují" Rowlingová reagovala kvůli označení 'lidi, kteří menstruují', kdy se zeptala, zdali se pro ně vytvoří i nové slovo. Díky tomu se stala terčem kritiky u aktivistů za práva transsexuálů.

K odsouzení těchto komentářů se připojilo několik známých filmových hvězd, jako například Daniel Radcliffe a Emma Watson. Podle Bloombergu na komentáře reagovali také lidi, kteří na hře Hogwarts Legacy pracovali. Na základě toho se členové vývojového týmu Hogwarts Legacy dožadovali toho, aby byla hra co nejvíce inkluzivní a nabídla možnost si jakkoliv přizpůsobit postavu, včetně té transgenderové. Lidé obeznámení s projektem zpočátku zaznamenali odpor vedení, ale v současné době je přizpůsobení postavy součástí hry.

Tyto informace přicházejí měsíc po tom, co herní novinář Liam Robertson upozornil, že Troy Leavitt, vedoucí producent v Avalanche Software v Salt Lake City, natočil desítky videí na YouTube, kde se kromě jiného staví na stranu obhájců GamerGate - hnutí hráčů, které původně bojovalo proti neetické práci herních novinářů, ale postupně se stalo zástěrkou pro sexismus a napadání žen v oboru. Leavitt se brání tím, že jeho zaměstnavatel údajně o videích věděl ještě předtím, než byl do studia přijat.

Všechny tyto události mimo jiné vedly také k tomu, že známé herní fórum ResetEra zavedlo úplný zákaz vytváření propagačního obsahu o hře Hogwarts Legacy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama