Horizon: Zero Dawn mohl být se zbraněmi a raketomety
Horizon: Zero Dawn Novinka Horizon: Zero Dawn mohl být se zbraněmi a raketomety

Horizon: Zero Dawn mohl být se zbraněmi a raketomety

Michal Burian

Michal Burian

5

Prototyp byl ale vyhozen do koše, tvůrcům Killzone se nelíbila hratelnost.

Reklama

Nizozemské studio Guerrilla Games se proslavilo hlavně střílečkou Killzone, která sázela na hratelnost, ale zapomínala na nějaký promyšlený příběh. To chtějí autoři změnit se svou PlayStation 4 exkluzivitou Horizon: Zero Dawn. Jak víme, půjde o third-person akci s RPG prvky odehrávající se v otevřeném světě, kterému dominují mechaničtí tvorové připomínající vyhynulé dinosaury. Mezi nimi v utlačení žijí lidé v kmenech. Vy se vžijete do hrdinky Aloy, na kterou čeká nebezpečné a zároveň napínavé dobrodružství.

Ve zveřejněných gameplay záběrech jste mohli vidět, že Aloy používá hlavně svůj luk. Čas od času může využít rovněž střelné zbraně z nepřátel, které porazila. Guerrilla Games tvrdí, že právě tento prvek přispěl ke skvělé hratelnosti. Aby si byli jisti, vytvořili dokonce prototyp obsahující klasické zbraně a raketomety. Záhy zjistili, že tyto moderní zbraně nezapadají do hratelnosti, kterou v Horizon: Zero Dawn chtějí. Prototyp byl vyhozen do koše.

Před časem v rozhovoru pro EDGE uvedl Mathijs de Jonge následující: „Zkoušeli jsme moderní střelné zbraně v prototypech, ale jakmile jsme dali někomu kulomet, tak se ze hry stala klasická střílečka s krytím. Chceme, aby se hráč cítil primitivně. Z toho důvodu kmeny mají omezené znalosti o technologiích. Oni nechápou co se děje, proč jsou na planetě stoje a jak fungují.“

Šéf vývoje Mathijs de Jonge ještě pro magazín Inverse prozradil, že hra Horizon: Zero Dawn je jejich splněným snem. Nejen z toho důvodu se věnují každé části hry, kupříkladu investovali spoustu času do návrhu herního světa, nepřátel i hlavní hrdinky Aloy.

„Svět Horizon: Zero Dawn je sofistikovaný a má vlastní pravidla,“ dodal Mathijs de Jonge.

Závěrem se podívejte na nové video, kde je ukázán skutečný Watcher. To je jeden ze strojů, se kterým bude Aloy v post-apokalyptickém světě bojovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama