Horizon: Zero Dawn nepotřebuje multiplayer, podobně jako Zaklínač 3
Horizon: Zero Dawn Novinka Horizon: Zero Dawn nepotřebuje multiplayer, podobně jako Zaklínač 3

Horizon: Zero Dawn nepotřebuje multiplayer, podobně jako Zaklínač 3

Michal Burian

Michal Burian

41

Guerrilla Games vysvětlují, proč jejich nová open-world akce nemá módy pro více hráčů.

Reklama

Nizozemské studio Guerrilla Games, které přivedlo na svět střílečku Killzone, zatím moc nemluví o své nadcházející hře. Víme akorát, že půjde o open-world akci z pohledu třetí osoby, kde budou RPG prvky a svět prošel velkou změnou. Dominuje mu příroda a robotičtí dinosauři. V tom všem se bude pohybovat hlavní hrdinka se jménem Aloy, členka jednoho z kmenů.

Před časem se tvůrčí celek nechal slyšet, že čím méně toho o jejich nové hře víme, tím lépe. Právě ono tajemství dělá hru ještě zajímavější, lidé mohou spekulovat nad svými vlastními teoriemi. Před vydáním se nemáme dozvědět důležité detaily o příběhu, jako třeba odkud se vzali robotičtí dinosauři, kdo jsou tzv. Old Ones nebo proč Aloy bojuje se stroji a jaké má vztahy.

Jisté je, že půjde čistě o singleplayerové dobrodružství, tedy bez multiplayeru. V nedávném rozhovoru pro latinskoamerické IGN se o absenci módů pro více hráčů rozpovídal výkonný producent Mark Norris. Nechal se slyšet, že se soustředí výhradně na hlavní hrdinku Aloy, která bojuje se stroji. Dle jeho vyjádření by multiplayer nedával smysl, v Guerrilla Games chtějí, aby Aloy se stroji bojovala sama. Každý hráč si bude muset přijít na strategii, každý stroj bude vyžadovat odlišný postup. Kdyby do hry přidali další postavu, která by stála po vašem boku a ovládal by ji jiný hráč, Horizon: Zero Dawn by ztratil své kouzlo.

Špatných prodejů z důvodu chybějícího multiplayeru se nebojí. Jako příklad uvádí Zaklínač 3: Divoký hon, jenž se stal jednou z nejpopulárnějších her roku 2015 a vyhrál ocenění Game of the Year 2015.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama