Hra, kterou dostanete k nově pořízené grafické kartě, nepůjde prodat
Novinka Hra, kterou dostanete k nově pořízené grafické kartě, nepůjde prodat

Hra, kterou dostanete k nově pořízené grafické kartě, nepůjde prodat

Michal Burian

Michal Burian

31

Postará se o to GeForce Experience, bude ověřovat, zda aktivační klíč hry skutečně patří vám.

Reklama

Společnost Nvidia v posledních letech navázala spolupráci s vydavateli her a ke svým grafickým kartám často nabízí jako bonus nějakou tu hru. V tomto programu se objevilo například dobrodružství Rise of the Tomb Raider a v současné době je k GTX 1070 nebo 1080 jako bonus středověká akce For Honor nebo taktická akce Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, včetně herních sestav a notebooků s těmito dvěma kartami.

Často docházelo k tomu, že majitel nové grafické karty kód nevyužil a prodal ho někomu dalšímu. Fungovalo to tak, že jste od dokončení nákupu dostali kód, ten stačilo zadat na stránkách Nvidie a poté aktivovat titul na Steamu nebo Uplay. Kódy se tak objevovaly na všemožných aukčních portálech. Nejen ve světě, ale také u nás.

Tomu chce Nvidie zabránit. Nově bude možné kódy uplatnit pouze na počítači s odpovídající grafickou kartou. O ověření se postará GeForce Experience. V současné době ale nevíme, jak ověřování bude přesně fungovat. Je možné, že se hra bude vázat jen na určitý model grafické karty (tím pádem by kód šlo aktivovat na jiném počítači se stejnou grafikou). Druhou možností je, že se klíč bude vázat k určitému sériovému číslu, což se nám zdá méně pravděpodobné.

Nvidia změnu prezentuje způsobem, že ušetří hráčům čas. Už nebude totiž nutné zadávat kód na stránky Nvidie a poté do služeb Steam nebo Uplay. Nově - poprvé u For Honor a Ghost Recon Wildlands - to bude probíhat přes GeForce Experience, který vás automaticky spojí s vašim Uplay účtem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama