Hráči FIFA mají slabé počítače na nový engine, objasňuje EA
FIFA 14 Novinka Hráči FIFA mají slabé počítače na nový engine, objasňuje EA

Hráči FIFA mají slabé počítače na nový engine, objasňuje EA

Michal Burian

Michal Burian

370

Podle šéfa EA Sports má většina hráčů série FIFA slabé počítače, které by nezvládly Ignite engine.

Reklama

Společnost Electronic Arts se koncem května letošního roku nechala slyšet, že next-gen verze FIFA 14 nabídnou nový Ignite engine, zatímco PC verze se bez něj budou muset obejít. Po této zprávě pochopitelně spousta hráčů začala nadávat a ptát se proč se tak vývojáři rozhodli. Celou situaci nyní objasnil šéf EA Sports.

Andrew Wilson tvrdí, že se tak rozhodli, protože zjistili, že většina počítačů, na kterých se hraje FIFA, nesplňuje požadavky, které by zaručovaly pokud možno pohodlné a hladké hraní FIFA 14 s technologií Ignite.

"Lidé mají počítače, které by spustily tento engine, avšak není to kdovíjak obrovský podíl na trhu. Většina našich hráčů, kteří hrají Fifu na PC, nemá dostatečně silný počítač," objasnil boss EA Sports Wilson v rozhovoru s portálem Polygon.

Důvody EA Sports jsou samozřejmě diskutabilní, podle nás v tom hrají roli také peníze, protože FIFA se mnohem lépe prodává na konzolích než na PC, což dává logiku (PS3 a X360 verze FIFA 13 mají na kontě cca 11,18 milionů prodaných kusů (PS3 – 6,54 milionů, X360 – 4,74 milionů), zatímco PC verze pouhých 290 tisíc). Záleží tak pouze na vydateli, kdy se rozhodne vylepšit i PC verzi. Wilson tvrdí, že se tak stane, až stoupne procento hráčů s výkonným hardwarem, aby EA měla záruky, že se PC verze bude prodávat, poněvadž Ignite engine bude muset být modifikován pro jednotlivé PC sestavy.

Opakuje se tak situace z minulosti, kdy FIFA na PC několik let zaostávala za konzolovými verzemi, dohánět je začala až FIFA 11. Doufejme, že to nebude trvat zase roky, než si na počítačích zahrajeme pořádný a moderní fotbal od EA Sports.

Závěrem dodejme, že technologii Ignite budou využívat všechny sportovní hry EA Sports na next-gen konzolích, včetně FIFA 14, UFC, NBA Live 14 a Madden NFL 25. Ignite engine dovolí vývojářům využít 10x více animací a detailů, stejně tak se konečně objeví diváci ve 3D. Nová technologie se může pyšnit také 4x větším výpočtem pro umělou inteligenci za vteřinu. To jinými slovy znamená, že se dočkáme chytřejší AI protivníků i spoluhráčů. Hráči budou mnohem lépe předvídat situace, rychleji reagovat a vymýšlet různé taktiky.

"Poprvé v historii se sportovní hry od EA pochlubí diváky ve 3D s dynamikou," pyšní se EA. To znamená, že diváci budou reagovat na momenty během zápasu. Možná budou dokonce pískat, když se jim něco nebude líbit. I samotní hráči by se měli lépe pohybovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama