Hrej.cz mění majitele
Novinka Hrej.cz mění majitele

Hrej.cz mění majitele

Redakce

Redakce

Obchody Xzone a GameExpres kupují magazín Hrej.cz.

Reklama

Společnost Xzone, s.r.o. , která provozuje stejnojmenný internetový obchod a síť prodejen se zaměřením na počítačové a konzolové hry, posiluje svoji pozici na mediální scéně a kupuje online herní magazín Hrej.cz, který dosud patřil do portfolia vydavatelství Burda Praha, s.r.o.

Magazín Hrej.cz si od roku 2003, kdy začal vycházet jako samostatná herní sekce zpravodajského serveru Novinky.cz, vydobyl výsadní postavení na trhu a stal se třetím nejčtenějším online magazínem s herní tématikou v ČR (v září 2016 měl dle NetMonitoru 82 tisíc reálných uživatelů).

Hrej.cz však nebude prvním herním magazínem pod hlavičkou společnosti Xzone, s. r. o. Společník a jednatel ve firmě Xzone Jiří Pospíšil, který je zodpovědný za celou akvizici, k tomu řekl: "Před lety jsme koupili herní magazín Zing.cz, jenž se stal nedílnou součástí naší společnosti a jehož prostřednictvím jsme se posunuli blíže k našim zákazníkům. Začleněním magazínu Hrej.cz do našeho portfolia získáváme ještě silnější pozici mezi herními médii v ČR." Zing.cz je podle NetMonitoru se 49 000 reálnými uživateli za měsíc na čtvrté pozici v žebříčku nejčtenějších online herních magazínů. Společně s Hrej.cz tak mediální skupina pod taktovkou Xzone, s.r.o. na trhu mezi specializovanými herními médii výrazně vyroste.

Společnost Xzone, s.r.o. o sobě dala v posledním roce slyšet fúzí se společností Expres Stores, s.r.o. provozujícími herní obchody GameExpres.cz a GameExpres.sk nebo vstupem do herní vývojářské firmy McMagic Productions, která vydává survival hru Novus Inceptio.

Na složení redakce Zing.cz nemá tato koupě žádný vliv. Náš tým zůstává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama