HW nároky Dragon Age: Inquisition jsou překvapivě nízké
Dragon Age: Inquisition Novinka HW nároky Dragon Age: Inquisition jsou překvapivě nízké

HW nároky Dragon Age: Inquisition jsou překvapivě nízké

Martin Cvrček

Martin Cvrček

69

BioWare konečně odhalilo minimální a doporučené nároky pro Dragon Age: Inquisition. Věřte tomu nebo ne, ale jsou velmi tolerantní. <strong>+ gameplay a screenshoty z PC verze a informace o rozlišení na konzolích.</strong>

Reklama

Update

Aby toho nebylo málo, došlo také k vydání nového videa, které je věnované speciálně PC verzi. V něm lead designer Mike Laidlaw uvádí, že série Dragon Age začala na PC a byla dělaná především pro něj (řeč je samozřejmě o Origins), přičemž s Inquisition chtějí v BioWare stavět na tomto odkazu. Dále se v něm dozvíme, že HUD pro souboje bylo navržené speciálně pro PC, nejdůležitější jsou ale samozřejmě nové gameplay záběry.

Původní zpráva

Do vydání Dragon Age: Inquisition zbývá přibližně měsíc, a tak je nejvyšší čas odhalit HW nároky. Jak se zdá, v BioWare dokázali Frostbite 3 engine i pro tak rozsáhlou hru solidně zkrotit, samotné nároky totiž nejsou vůbec vysoké. Posuďte sami.

Minimální nároky:

Operační systém: Windows 7 nebo 8.1 64-bitCPU: čtyřjádrové AMD CPU @ 2.5 GHz nebo čtyřjádrové Intel CPU @ 2.0 GHzSystémová RAM: 4 GBGrafická karta: AMD Radeon HD 4870 nebo NVIDIA GeForce 8800 GTPaměť grafické karty: 512 MBPevný disk: 26 GBDirectX: 10

Doporučené nároky:

Operační systém: Windows 7 nebo 8.1 64-bitCPU: šestijádrové AMD CPU @ 3.2 GHz nebo čtyřjádrové Intel CPU @ 3.0 GHzSystémová RAM: 8 GBGrafická karta: AMD Radeon HD 7870 nebo R9 270, nebo NVIDIA GeForce GTX 660Paměť grafické karty: 2 GBPevný disk: 26 GBDirectX: 11

Další požadavky a informace:

* nutnost 100% DirectX 9.0c kompatibilní zvukové karty* nutnost online autentizace v čase instalace* ovladač pro Xbox 360 je podporován

Alespoň minimální nároky jsou zjevně velmi tolerantní, jedinou zvláštností je snad jen nutnost 64bitového operačního systému, jinak by si ale měli Inquisition zahrát i majitelé staršího hardwaru.

Osobně mě překvapuje, že hra vyžaduje na dnešní poměry pouhých 26 GB místa na disku, celkově považuji tyto nároky za příjemnou a chvályhodnou změnu oproti tomu, co je v dnešní době u PC verzí multiplatformních her k vidění. Vzpomeňte si třeba na nechutné požadavky The Evil Within. Nezbývá než doufat, že nároky nebudou jedinou předností nového Dragon Age.

Na závěr tu máme ještě nové screenshoty z PC verze (doplněno o další v HD kvalitě) a připomenutí toho, že první díl série Dragon Age s podtitulem Origins je nyní na Originu zdarma ke stažení.

Vlastně ale ještě nekončíme, protože tu máme ještě informace o rozlišení Dragon Age: Inquisition na nových konzolích. Vlastníci PS4 se mohou těšit na 1080p, zatímco na Xbox One nabídne hra jen 900p. Tvůrci tvrdí, že maximalizovali současný potenciál každé platformy. Na informace o snímcích za sekundu si ale budeme muset nejspíš ještě počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama