I na současné PS4 dostanete prvotřídní VR zážitek
Novinka I na současné PS4 dostanete prvotřídní VR zážitek

I na současné PS4 dostanete prvotřídní VR zážitek

Michal Burian

Michal Burian

31

Vylepšená verze PlayStationu 4 s označením Neo bude sice lepší, ale i na současné PS4 si užijete virtuální realitu.

Reklama

Je více než patrné, že nové verze konzolí PlayStation 4 (Neo) a Xbox One (Project Scorpio) jsou navržené, aby přinesly ještě lepší zážitek z virtuální reality. Díky tomu by mohly mít konzole šanci přiblížit se Oculusu Rift. Pokud vlastníte současný model PS4 a uvažuje o PlayStation VR, tak i v tomto případě byste měli dostat prvotřídní VR zážitek, ujišťuje Sony.

Důkazem mají být prezentace na E3 v Los Angeles, kde všechny hry, včetně těch pro VR, běží na současných konzolích PlayStation 4. „Jsme si jisti, že všech 50 her, včetně těch, které jsme na E3 oznámili, poskytnou prvotřídní VR zážitek. Máme přes 40 milionů majitelů PS4, všichni naši zákazníci se mohou těšit na PlayStation VR,“ slíbil Jim Ryan ze Sony v rozhovoru pro MCV a dodal, že pokud někdo pochybuje, ať si jde PS VR vyzkoušet.

Je pochopitelné, že s příchodem PlayStationu 4 Neo budou vývojáři schopni vytěžit více z virtuální reality, stejně tak z klasických her. Sony však ukázala, že minimálně její studia dokážou na stávající PS4 vytvářet skvělé a dobře vypadající hry. Doufejme, že je to skutečně pravda. Na současných PS4 běžely i všechny prezentované hry na E3, tedy i nové God of War, Detroit: Become Human nebo Days Gone.

Ptáte se, jak je možné, že Sony u dnešního hardwaru PS4 dosáhne takových kvalit? To nikdo pořádně netuší, Sony zkrátka dokáže z hardwaru vytěžit maximum. Samotná externí krabička nebude dodávat další výkon, je potřeba pro správné fungování. Bez této externí jednotky se neobejde ani PlayStation 4 Neo. Původně se mělo za to, že by tento systém mohl být zabudován přímo v PS4 Neo, to ale popřel Richard Marks, který se nechal slyšet, že i PS4 Neo bude tuto krabičku vyžadovat pro fungování PS VR.

„Jde o velmi zvláštní krabičku. Potřebujeme něco, co nám umožní rozdělit HDMI z PS4 do dvou různých míst. Musíme mít něco, co bude posílat data zpět přes USB,“ prozradil Marks pro Game Informer a vysvětlil, že externí jednotka je potřeba pro správné fungování PlayStation VR. Jinak by nefungoval obraz ve VR brýlích (až 120fps) a na televizi.

PlayStation VR Aim Controller

Když už jsme u PlayStation VR, tak Sony představila ovladač určen pro střílečky. PlayStation VR Aim Controller je zatím učen pro hru jménem Farpoint - přistanete na nepřátelském cizí planetě.

PlayStation VR bude na trhu od 13. října. Hned v tento den bude na výběr 30 různých her, dalších 20 by mělo vyjít do konce roku 2016.

Přečtěte si více o PlayStation VR:

- Kolik budou stát hry pro PlayStation VR?

- PlayStation VR vyjde 13. října s Batmanem

- PlayStation VR může jednoho dne fungovat na PC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama