id Software má na kontě tři Guinnessovy rekordy
Wolfenstein Novinka id Software má na kontě tři Guinnessovy rekordy

id Software má na kontě tři Guinnessovy rekordy

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

Za nejdéle fungujícího tvůrce FPS titulů, za Wolfensteina jakožto nejdéle žijící FPS sérii a za nejdéle fungující eSport turnaj.

Reklama

Studio id Software, zodpovědné za zrod značek Doom, Wolfenstein, Quake nebo Rage, bylo na letošním Gamescomu odměněno organizací Guinness World Records za stanovení tří světových rekordů.

Lidé z id Software v čele s ředitelem Timem Willitsem se mohou pyšnit rekordem nejdéle fungujícího tvůrce stříleček z pohledu první osoby. V id koneckonců pracují na FPS titulech už 24 let. O další rekord se postaral Wolfenstein jakožto nejdéle žijící FPS série, která plodí nové střílečky už od roku 1992, a nakonec je tu rekord za nejdéle fungující eSport turnaj. Tím je QuakeCon, který se poprvé uskutečnil v roce 1996.

Tim Willits k tomu řekl následující:

„Tvorba stříleček z pohledu první osoby po dobu 24 let byla velmi vzrušující, ale také náročná. Tajemství našeho úspěchu tkví v tom, že se nejprve zaměříme na základní komponenty každé série, abychom se ujistili, že jsou skvělé, a poté na nich stavíme nové a moderní prvky a návrhy. Naštěstí pro nás jsou střílečky z pohledu první osoby prostě zábavné a nikdy nevyjdou z módy. Pokud budeme moci dále stavět na tom, co dělá střílečky skvělé, můžeme v budoucnu pokračovat i v našem úspěchu.“

Willits dále prohlásil, že série Wolfenstein, na které během let pracovalo hned několik studií, má v jeho srdci speciální místo. A to díky zběsilé akci a zaměření na poražení nacistů, což je podle něj něco, co každý snadno pochopí a co je zábavné hrát, nehledě na to, jestli je hra zrovna zasazená do 40. let dvacátého století nebo jestli sleduje alternativní vývoj dějin po druhé světové válce.

Budoucnost Wolfensteina je v tuto chvíli oficiálně nejistá. Má se však za to, že studio MachineGames, zodpovědné za výborné díly The New Order a The Old Blood, pracuje na pokračování, které by podle menšího náznaku na E3 mohlo nést podtitul New Colossus. Skutečnost, že MachineGames pracuje na dalším Wolfensteinovi, v minulosti prozradila i dabérka Aňy, postavy známé z The New Order.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama