id Software tiše o Doom 4
DOOM Novinka id Software tiše o Doom 4

id Software tiše o Doom 4

Michal Burian

Michal Burian

Studio id Software se tiše rozpovídalo o chystané akci Doom 4. Tvůrci prozradili, že v současné době nemají u čtvrtého dílu stanové žádné datum vydání a dokonce se ho nechystají ani ukázat veřejnosti. Designer Tim Willits však slíbil, že se fanoušci této FPS sérii dočkají a až Doom 4 uvidí, tak ho budou milovat a nedají na něj dopustit.

Reklama

Jedná se o opravdu silná slova, ale u id Software nám to nevadí, protože na cokoli tento tým šáhl, tak to proměnil v opravdu dobrou hru. Jen si vzpomeňte na Doom III, který vyšel v roce 2004. Jednalo se o opravdu dobrou hororovou hru, jež si mj. odnesla 87%, což není vůbec špatné.

Nikoho však nepotěšíme. O čtvrtém dílu toho víme žalostně málo. V květnu 2008 id Software titul oznámili a prostřednictvím tiskové zprávy prozradili, že práce na hře nedávno začali a stále hledají talentované pracovníky, kteří se nebojí vyvíjet hororovou hru.

Již nějakou dobu však víme, že se studio nejprve soustředí na zajímavou akci se závodními prvky. Ta nese název RAGE a vyjít by měla v průběhu příštího roku, a to pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 (pravděpodobně i iPhone). Až potom se budou plně věnovat čtvrtému dílu hororové akce Doom.

Nejnovější zprávy však informují o tom, že společnost Bethesda, právoplatný majitel studia, jim plně důvěřuje a zajistila finance, které umožní současně pracovat na Doom 4 a Rage. Týmy spolupracují a vzájemně se prý podporují. To je samozřejmě dobrá zpráva. Může se tedy dokonce stát, že se id Software v příštím roce vytasí hned s Rage a Doom 4, což by bylo opravdu skvělé.

Budeme se ale raději držet při zemi a na rok 2011 budeme počítat prozatím pouze s Rage, o němž už víme několik zajímavostí a můžete se podívat i na galerie a trailery - katalog hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama