Novinka Intel na své CES konferenci oznámil nové modely procesorů Alder Lake

Intel na své CES konferenci oznámil nové modely procesorů Alder Lake

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC

Nové informace ohledně grafických karet Arc jsme se nedozvěděli.

Reklama

Poslední dnešní konferenci na CES 2022 měl na starosti Intel, od něhož jsme měli velká očekávání kvůli nadcházejícím grafickým kartám Arc. Problém ale je, že na ně prakticky ani nedošlo a celkově jsme se nedočkali mnoha zajímavých oznámení.

První segment byl věnován procesorům, přičemž Intel představil nové "KS" modely aktuální generace Alder Lake, které mají nabídnout frekvenci až 5,5 GHz. Podrobnosti jsme se sice nedozvěděli, ale Intel to vynahradil další spoustou modelů (včetně těch pro notebooky), které si můžete prohlédnout níže. Jde o opravdu vyčerpávající seznam. Společně s nimi přišla také nová řada základních desek v podobě B660, která je ideálním řešením pro většinu zákazníků. Dosud byly pro Alder Lake dostupné pouze velmi drahé desky Z690.

Jak už ale bylo řečeno na začátku, u grafických karet jsme se příliš novinek nedočkali. Došlo alespoň na oznámení prvních titulů s podporou technologie XeSS. Kromě Hitmana 3, o němž už jsme věděli, dorazí také do her Rift Breaker, Grit, Dolmen, Super People, Grid Legends a v neposlední řadě Death Stranding Director's Cut, který byl dnes oznámen pro PC. Intel už navíc začal spolupracovat přímo se samotnými studii, ať už jde o 505 Games, IO Interactive, Kojima Productions, Ubisoft, Codemasters, Techland či PUBG Studios, rozhodně se nejedná o žádné malé týmy.

Bohužel, to bylo prakticky všechno, co jsme se na konto grafických karet dočkali. Jistě, Intel ještě ukázal v akci poměrně zajímavou technologii Deep Link, jež zajistí například rychlejší renderování díky rozložení práce mezi integrované a dedikované GPU, ale hráči očekávali oznámení samotných desktopových modelů a toho jsme se nedočkali. Nakonec totiž Intel dodal jen vágní hlášku "Coming in Q1 2022", což už ale víme od loňského léta. Na konferenci navíc padlo, že sice už některé modely vstoupily do produkce, ale mluvilo se čistě o OEM trhu. Kdy se dočkáme samostatných grafik, to je momentálně ve hvězdách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama