Irrational Games představuje BioShock: Infinite + trailer a galerie
BioShock Novinka Irrational Games představuje BioShock: Infinite + trailer a galerie

Irrational Games představuje BioShock: Infinite + trailer a galerie

Michal Maliarov

Michal Maliarov

17

Také jste si lámali hlavu nad tím, co že to má být to tajnůstkaření kolem projektu Icarus, který studio Irrational Games nedávno vypustilo do světa? Těšili jste se na odhalení v podobě dnešního traileru? Pak budete stejně překvapeni, jako my. Studio totiž představuje další díl z utopické série BioShock s podtitulem Infinite.

Reklama

Na dnešní konferenci v New Yorku konečně odhalili vývojáři svůj tajný projekt, BioShock: Infinite. Má se jednat opět o akční FPS, tentokrát zasazenou do roku 1912. Představuje herní mechanizmy tolik vlastní celé sérii, a přitom hráče uvrhne do zbrusu nového prostředí – vznášejícího se města jménem Columbia. Sbohem, Rapture.

Inovací prochází především příběh a jeho tempo. Píše se rok 1912 a Amerika chce dokázat své vůdčí postavení na poli politiky i technologií. Staví tedy Columbii – levitující město, jenž má dokázat celému světu, čeho jsou američané schopni. Jak už to tak ale bývá, za mocí se vydá příliš mnoho lidí. Ze začátku krásné město se začne utápět v násilí, korupci a agresi.

Hráči na sebe vezmou roli státního agenta Bookera DeWitta, který má jednoduchou misi. Musí totiž z města dostat ven dívku jménem Elizabeth, jež je tam držena od svého narození. Právě spolupráce dvou hrdinů a jejich urputná snaha z města utéct má být hlavním lákadlem a opěrným bodem celého titulu. A aby se věci ještě více okořenily, nebudete na to mít zrovna moc času. Město je totiž pod silným tlakem a téměř se rozpadá pod vašima nohama. Stihnete to?

DeWitt se tak musí naučit bojovat v novém a neotřelém prostředí, která nás zavede nejen do exteriérů, ale i do oblak. Podpůrná látka Adam, která nám tolik zlehčovala průchod původní hrou, se tu nekoná. Narazíme ale na nové schopnosti, vlastnosti hlavní postavy a především vyčerpávající arzenál zbraní.

V nejbližších týdnech se máme těšit na první herní ukázky a pořádnou nadílku informací, nyní se musíte spokojit s premiérovým odhalením toho nejdůležitějšího. Aby to nebyl jen suchý text, můžete se také podívat na debutový CG trailer, jenž najdete níže a nově přidanou galerii screenshotů.

BioShock: Infinite by se měl dostat do prodeje v roce 2012 na PC, PS3 a Xbox360. O dalších detailech vás budeme ihned informovat, také se můžete těšit na brzké preview. Pokud vás hra zaujala, k dispozici jsou i oficiální stránky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama