Jak se dařilo EA ke konci roku 2010?
Dead Space 2 Novinka Jak se dařilo EA ke konci roku 2010?

Jak se dařilo EA ke konci roku 2010?

Michal Burian

Michal Burian

2

Společnost Electronic Arts zveřejnila své finanční výsledky za poslední čtvrtrok 2010 a odhalila prodejní čísla významných titulů. Jak se dařilo FIFĚ, Medal of Honor či Need for Speed?

Reklama

EA je opět ve ztrátě. Tentokrát vykázala firma čistou ztrátu ve výši 322 milionů amerických dolarů, což je oproti stejnému období v roce 2009 dost velký nárůst. Ke konci roku 2009 byla společnost ve ztrátě 82 milionů dolarů.

Hlavním tahounem opět byla série FIFA. Nejnovějšího ročníku se prodalo více než 11,5 milionů kusů, což je o 16% více než ročníku 2010. Špatně se neprodával ani nový Medal of Honor a Need for Speed: Hot Pursuit, oba dva tituly přesáhly hranici 5 milionů prodaných kusů.

Méně už se dařilo Madden 11. Tento díl zaznamenal pouze 5,5 milionů kusů. Vše se snaží napravit hororový Dead Space 2. Ten brzy bude slavit dva miliony prodaných kusů.

Electronic Arts se prudce zvedly tržby z digitálních prodejů. Ve druhém čtvrtletí zisky dělaly 152 milionů dolarů, zatímco ve třetím čtvrtletí už 211 milionů dolarů. EA tak za rok může z digitálních prodejů v brzké době vydělat až 750 milionů dolarů.

Vydavatelství se dařilo také u free-to-play. Výdělky stouply oproti loňskému roku o 32 procent a největší nárůst zaznamenalo odvětví dodatečných stahovatelných balíčků na konzolích – stouplo o 103%.

EA si nemůže stěžovat ani na hlavním online tituly. Série Battlefield a Online Pass služba u FIFY zaznamenaly významný nárůst, přičemž FIFA 11 vydělala 10 milionů dolarů, což je víc než její předchůdce, a Battlefield: Bad Company 2 a Battlefield 1943 přesáhly 256 milionů dolarů.

Co se týče mobilní oblasti, tak je Electronic Arts největším herním distributorem her pro Windows Phone 7, iOS, Blackberry a Android, přičemž ke konci roku měli 15 nejlepších a nejprodávanějších her pro iPhone a iPad.

Z finanční zprávy jasně vyplývá, že se dařilo hlavním titulům, takže se dočkáme další FIFY, Medal of Honor, Need for Speed a pravděpodobně také Dead Space. Není pochyb, že budeme svědky velkého nárůstů DLC a free-to-play titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama