Jak si užít hraní, aniž by vás bolela záda?
Novinka Jak si užít hraní, aniž by vás bolela záda?

Jak si užít hraní, aniž by vás bolela záda?

Inzerce

Inzerce

Často vás pohltí hraní na dlouhé hodiny a když skončíte, zjistíte, že vás bolí záda a za krkem? Pořiďte si křeslo pro hráče, které bude na správné sezení myslet za vás.

Reklama

Dlouhodobé sezení na špatné židli vás může stát zdraví a ovlivnit i to, jak se při sezení u počítače dokážete soustředit. Pokud vyberete správnou židli, můžete se problémům poměrně jednoduše vyhnout.

Jak vybrat správnou židli

Při výběru je důležité se zaměřit na tyto aspekty:

  • Vertikální polohování židle
  • Horizontální polohování židle
  • Délka a tvar sedáku
  • Polohovatelnost područek
  • Tvar opěradla
  • Materiál komponentů židle

Ideální židli pro hraní her nemusíte hledat ve specializovaných prodejnách, stačí se zaměřit na kvalitní kancelářské židle. Ty totiž nejčastěji splňují všechny zmiňované aspekty.

Nejdůležitější je, abyste si židli mohli nastavit podle výšky své postavy. Nohy i ruce byste měli mít v 90stupňovém úhlu tak, aby se pohodlně opíraly o zem a o desku stolu a podporovaly tak zbytek těla. Na sedáku byste přitom měli sedět celou plochou horní části nohou tak, abyste se zády mohli pohodlně a rovně opřít o opěradlo židle. To by mělo být speciálně tvarované tak, aby zamezovalo nežádoucímu prohnutí v bedrech a přílišnému záklonu. Z toho důvodu je také dobré, když opěradlo klade tělu mírný odpor a tím ho „nutí“ držet se ve vzpřímené poloze.

Jestli na židli trávíte hodně času, zvažte také vhodný materiál. Z tohoto hlediska je podstatné, aby byl především prodyšný. Takže pokud kůže, jedině s doplněním membránové tkaniny, případně látku, která dýchá, bude vám příjemná na dotek a je, pokud možno, omyvatelná. Nohy a madla židle vybírejte kovové, mnohem více vydrží a jsou stabilnější. Jestliže máte dřevěnou podlahu, zvažte také speciálně upravená změkčená kolečka, která jsou k ní šetrnější a nepoškodí ji.

Kde koupit židli výhodně

Je jasné, že i u židle záleží na tom, jak vypadá. Při výběru si dejte mimo jiné pozor na neověřené prodejce, kteří prodávají nekvalitní židle za přemrštěné ceny. Abyste zjistili, jestli je daný obchod spolehlivý, zjistěte si, jestli má nějaké certifikáty, či reference. Pro výběr kvalitních herních židlí proto doporučujeme designově i funkčně propracované židle Racing z e-shopu Hawaj.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama