Jaká je budoucnost autorů Concordu?
i Zdroj: PlayStation / Firewalk Studios
Concord Novinka Jaká je budoucnost autorů Concordu?

Jaká je budoucnost autorů Concordu?

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5

Šéf vývoje ve své roli končí.

Reklama

Firewalk Studios upadli po stažení neúspěšného Concordu z prodeje do limbu. Stav týmu popisují jeho zaměstnanci, se kterými mluvil magazín Kotaku. Vývojáři čekají na rozhodnutí Sony ohledně budoucnosti hry i studia, zatímco game director Ryan Ellis odstoupil ze své pozice a nově bude zastávat podpůrnou roli.

Ellis byl hlavou projektu, ve který choval velkou důvěru. Po vydání, když bylo jasné, že Concord je z hlediska přijetí a především prodejů fiaskem, měl být v rozmluvě s kolegy velmi emotivní. I pokud by vesmírný hero shooter dostal od mateřské Sony druhou šanci, bývalý kreativní ředitel Bungie už ale vývoj nepovede.

Optimismem členové studia nesrší. Častěji očekávají hromadné propouštění.

Šance pro Concord stále existuje, vydán by mohl být jako exkluzivita v PS Plus nebo v modelu free-to-play. Někteří vývojáři měli být ovšem pověřeni, aby se zamysleli nad potenciálními novými projekty. Další variantou, o které zdroje Kotaku spekulují, by bylo využití Firewalk jako podpůrného týmu.

Optimismem ale členové studia nesrší. Naopak častěji očekávají hromadné propouštění ve stínu trendů posledních let, či dokonce uzavření celého studia. Jeho 150 až 170 zaměstnanců totiž patří mezi ty lépe placené.

Concord vypnul servery a začal vracet hráčům peníze pouhé dva týdny po vydání. Titul propadl, koupit si ho mělo jen kolem 25 tisíc lidí. „Concord je další z řady hero shooter her, kterým se úplně nedaří vymanit ze stínu, který vytvořil první Overwatch. Hratelnost není špatná, avšak celkově se jedná o průměrnou záležitost, za kterou navíc budete muset zaplatit,“ napsali jsme o hře v recenzi.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama