Jaké cíle má EA s hrou Star Wars: Battlefront?
Star Wars: Battlefront Novinka Jaké cíle má EA s hrou Star Wars: Battlefront?

Jaké cíle má EA s hrou Star Wars: Battlefront?

Michal Burian

Michal Burian

13

Vydavatel zaznamenal pozitivní reakce, což vedlo k zvednutí prodejních cílů.

Reklama

Společnost Electronic Arts ve čtvrtek večer prozradila své finanční výsledky za poslední čtvrtletí končící k 30. září 2015. Číslům se budeme věnovat níže, teď se zaměříme na očekávané Star Wars: Battlefront. Vydavatel zaznamenal pozitivní reakce na multiplayerovou střílečku ze světa Hvězdných válek od DICE, což ho vedlo k zvednutí prodejních cílů. Nově EA očekává, že do obchodů do konce svého současného fiskálního roku dodá 13 milionů kusů hry. Předtím EA očekávala 9 až 10 milionů kusů. Fiskální rok pro EA končí 31. března 2016.

80 procent by se mělo prodat do konce letošního roku, zbývajících 20 procent potom do konce března 2016.

Teď už k výsledkům finanční zprávy. V EA se za poslední čtvrtletí mohou pochlubit příjmy ve výši 1,146 miliard dolarů, což je o něco méně, než loni za stejnou dobu (1,220 miliard dolarů). Snížil se tak mírně i zisk, z 232 milionů dolarů na 212 milionů dolarů.

Bohužel jsme se nedozvěděli, kolik jednotlivé hry přesně prodaly. EA akorát prozradili, že jejich sportovních hry (Madden NFL 16, NHL 16 a FIFA 16) zaznamenaly o 30 procent lepší prodeje než loni. Kromě toho počet předplatitelů u PC MMO Star Wars: The Old Republic vzrostl o 33 procent, po oznámení rozšíření Knights of the Fallen Empire. Střílečky Battlefield Hardline a Battlefield 4 v průměru měsíčně hraje přes 6 milionů hráčů.

Star Wars: Battlefront vychází 17. listopadu ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama