Jaké může být pokračování Horizon: Zero Dawn?
Horizon: Zero Dawn Novinka Jaké může být pokračování Horizon: Zero Dawn?

Jaké může být pokračování Horizon: Zero Dawn?

Michal Burian

Michal Burian

6

Čistě hypoteticky s hlavními vývojáři ze studia Guerrilla Games.

Reklama

Úspěšné prodeje, dobré recenze a spokojené názory hráčů. Tím se může pochlubit nová značka studia Guerrilla Games, která by možná ani nevyšla. Vývoj Horizon: Zero Dawn totiž trval mnoho let a byl to velký risk ze strany Sony, jež investovala nemalé finance. Navíc tým neměl s hrami v otevřeném světě zkušenosti, stejně tak s RPG mechanismy. Do té doby se specializoval na sérii Killzone, tedy first-person střílečky.

Vše ale klaplo, jak mělo. Není tak divu, že se fanoušci i novináři ptají, zda vznikne pokračování. V Amsterdamu samozřejmě o něm přemýšlejí, ale podle slov hlavních členů studia není zatím nic jisté. Přesto se několik z nich, čistě hypoteticky, rozpovídalo o možném nástupci Horizon: Zero Dawn.

Jaký by byl? John Gonzalez tvrdí, že by pro něj z jeho pozice (je zodpovědný za příběh) bylo hlavní respektovat vztah, který si hráči vytvořili k Aloy. Opět by chtěl propracovanou příběhovou linku okořeněnou o emocionální vztahy. Jinak řečeno by dvojka měla být v tomto případě minimálně stejně kvalitní po příběhového stránce.

Režisér Mathijs de Jonge by zase vylepšil zbraně a přepínání mezi vybavením. Podle svých slov mají nápady, které by tento aspekt zlepšily. Ze zpětné vazby se potom dozvěděli, že některé věci nefungovaly tak, jak měly. Proto by se na ně rád podíval. Pokud by na pokračování pracovali, tak budou kritiku hráčů brát v potaz. Ostatně Horizon: Zero Dawn byl velký projekt, jejich dosud největší, a jsou si vědomi, že vše nevyšlo tak, jak si přáli.

Jaké má přání umělecký ředitel Jan-Bart van Beek? Ten by chtěl více robostrojů. „Chci další stroje, při jejich návrzích, sestavění, animování a testování byla spousta legrace. Kéž bychom mohli udělat stovku takových strojů. Realita je ale drsná milenka; neumožňuje nám vytvořit stovky strojů,“ dodal Jan-Bart van Beek pro Game Informer.

Jak se sami můžete přesvědčit, Guerrilla Games se k možnému pokračování vyjadřuje jen v hypotetickém duchu. V redakci Zingu si jsme jisti, že jednoho dne druhý díl bude. Jen si na něj pravděpodobně nějaký čas počkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama