„Joel Hochberg psal historii.“ Zemřel bývalý prezident amerického Rare
Novinka „Joel Hochberg psal historii.“ Zemřel bývalý prezident amerického Rare

„Joel Hochberg psal historii.“ Zemřel bývalý prezident amerického Rare

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Bylo mu 87 let, zajímal se také o školství.

Reklama

Ve věku 87 let zemřel Joel Hochberg, jeden z ředitelů studia Rare a prezident jeho americké pobočky z doby úzké spolupráce s Nintendem před nákupem týmu Microsoftem. „Změnil chod dějin, když nám na jedné ze svých mnoha cest do Japonska koupil náš první Nintendo Famicom,“ vzpomíná spoluzakladatel Rare Tim Stamper.

Před nástupem do Rare pracoval Hochberg ve firmě Centuri, která se zaměřovala na výrobu herních automatů. Není divu, že americkému Rare Inc. se začalo přezdívat Rare Coin-it. Pobočka vydala čtyři hry vedle NES (Famicom) právě na arkádové automaty. Jmenovat můžeme vůbec první Vs. Slalom nebo závodní R. C. Pro-Am.

Hochberg měl na starosti hlavně byznys, převážně pak ve Spojených státech. Přesto najdeme jeho jméno v titulcích vysokých desítek her. Nejčastěji je mu v nich děkováno, u některých titulů jako například Star Fox Adventures nebo Battletoads figuroval i jako producent.

Vedle videoherního průmyslu se Hochberg zajímal také o školství. Na Floridě založil dvojici škol (pro mladší a starší žáky), které nesou jeho jméno a do jejichž zaměření se promítl i jeho židovský původ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama