John Romero oznámil práce na nové FPS, hra poběží na Unreal Enginu 5
Empire of Sin Novinka John Romero oznámil práce na nové FPS, hra poběží na Unreal Enginu 5

John Romero oznámil práce na nové FPS, hra poběží na Unreal Enginu 5

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Duchovní otec sérií Wolfenstein, Doom a Quake se vrací ke kořenům.

Reklama

Známý herní designér John Romero oznámil, že společně se členy svého studia Romero Games pracuje na nové hře. Prostřednictvím Twitteru a oficiálních stránek prozradil, že jeho nových titulem bude střílečka z pohledu první osoby. Romera ostatně proslavily hry jako Wolfenstein 3D, DOOM nebo Quake, takže by se v tomto směru jednalo o návrat k žánru, který před lety sám pomáhal formovat.

Už nyní rovněž víme, že bude chystaný titul pohánět Unreal Engine 5 a půjde o novou IP. Kromě autorů z Romero Games se má na vývoji podílet také dosud nespecifikovaný velký vydavatel. Studio pro tento projekt aktuálně nabírá nové členy na klíčové pozice, což naznačuje, že je vývoj teprve na svém začátku.

Přehled a popis nabízených pozic rovněž poodhaluje, že bude do hry nějakým způsobem zakomponovaný multiplayer. Právě nutnost mít zkušenosti s vývojem režimů pro více hráčů v rámci AAA titulů pro PC a konzole se v požadavcích na jednotlivé pozice často opakuje.

Pro připomenutí dodáváme, že studio Romero Games naposledy vydalo ve spolupráci s vydavatelstvím Paradox Interactive rozporuplně přijatou tahovou strategii s RPG prvky Empire of Sin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama