Killzone 3 – i tahle válka jednou skončí
Speciály Killzone Článek Killzone 3 – i tahle válka jednou skončí

Killzone 3 – i tahle válka jednou skončí

Marcus

Marcus

6

Ze sněhových plání se proženeme i kolem ohromných bojových robotů, nakopeme Hellghasty do zadnice a proplachtíme nebe v jetpacku.

Reklama

V květnu minulého roku jsme dostali možnost shlédnout obrázky a videa ze zasněžených lokací, kde se Killzone 3 bude také nově odehrávat. V nejnověji dostupných misích autoři ukazují známé prostředí plné zrezivělých trubek, kovových schodišť a potemnělého podnebí, které, podobně jako v případě druhého dílu, skvěle dokresluje finální atmosféru. A přesně toto nabídne mise s názvem „The Reckoning“, jež rozhodně nebude pro žádné srábky!

Válka nikoho nešetří

Průběh hraní se příliš neliší oproti starším dílům, naopak se snaží dolaďovat už tak výborné koncepty. Na začátku celé úrovně se objevíme na rozbitém náměstí obklopeném několika budovami, z nichž se valí jeden nepřítel za druhým. Po odstranění veškerého odporu se změní prostředí a začneme pobíhat po nepřátelských příkopech. V nich je velmi málo místa a prostředí je jak dělané pro zbraně na krátkou vzdálenost. K těm určitě patří i plamenomet, jedna ze zbraní, která se objeví také ve třetím díle. A právě tuto hořlavou hračku budou využívat hojně hlavně nepřátelé, takže si musíme dát pozor na to, abychom se nedostali do nebezpečně „horké“ zóny. Po pár přesně mířených ranách z našeho samopalu ale nebezpečí mizí a s ním i nepřátelský voják svíjející se ve smrtelné křeči. Bez pořádné zvukové kulisy by tato scéna patrně nestála za moc, a tak se můžeme těšit i na nějaké ty bolestivé skřeky. Válka není žádná sranda a vývojáři z Guerilla Games to dobře vědí.

V průběhu celé této mise se v „postraní“ pohybuje obří ozbrojený mech, díky němuž bude na bitevním poli pořádně horko. Tento chodící čtyřnohý obr je rozdělen na dvě části. V té hlavní se nachází zbraňový arzenál sestávající z několika kulometných věží a raketových střílen. Horní část je vybudována jako vyhlídková paluba a vypadá trochu jako letadlová loď.

K jeho zničení se musíme zaměřit na několik specifických míst, které prozradí informace od velení. K tomu nám dopomůže i jedna z novějších zbraní, fungující jako vylepšený raketomet, schopný pálit několik salv raket v jedné dávce. Po jeho destrukci následuje ohromující podívaná plná pěkně udělaných výbuchů a záblesků.

I tady to půjde ve 3D

Killzone 3 bude krom dalších zajímavých funkcí podporovat 3D zobrazení, které se stává v současnosti velmi populární a na PS3 hojně rozšířené. Můžeme se tak těšit na ještě lepší pohled na bitevní pole. Pohybující se kouř, detailně vymodelované mraky, jiskry od kulek, světelné efekty či měkké stíny tak dostanou naprosto jiný rozměr. A to doslova!

PS Move v současnosti postrádá nějaký velký titul, který by ho mohl představit širšímu publiku. Jednou z prvních her by mělo být právě Killzone 3 a první dojmy jsou převážně kladné, ale zároveň se hojně objevují obavy z toho, že vývojáři jen okopírují téměř totožný koncept ze stříleček na konzoli Wii.

Killzone 3 bývá označovaná jako „lepší a větší“ oproti svým starším dílům a zatím s tímto přirovnáním musíme souhlasit. Základní hratelnost zůstává stejná (proč také měnit něco, co funguje), ale ve hře se objeví nové nápady a oživení. Koncem února sami poznáme, jestli očekávání nebyla přehnaná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama