Kim Swift, autorka Portalu, se přidává k Motive Studios
Novinka Kim Swift, autorka Portalu, se přidává k Motive Studios

Kim Swift, autorka Portalu, se přidává k Motive Studios

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Pravděpodobně se bude podílet na vývoji Star Wars hry od Visceralu, dalšího Battlefrontu nebo nové značky, kterou v Motive připravují.

Reklama

Během roku 2015 došlo k založení studia EA Motive, které vede Jade Raymond, producentka prvních dílů Assassin's Creed. Dosud bylo jméno Motive Studios spojováno právě se jménem Jade Raymond, ale to se nyní může změnit, protože došlo k naverbování výrazné posily - Kim Swift, která je známá jako autorka Portalu. Samozřejmě na něm nepracovala sama, stejně jako nepracovala sama na studentském projektu Narbacular Drop, z nějž se Portal vyvinul. Nicméně byla vždy vnímána jako hlavní a talentovaná tažná síla.

Kim Swift se ve Valve nestarala pouze o vznik Portalu. Spolupracovala i na obou dílech Left 4 Dead a obou epizodách Half-Life 2 a později pracovala třeba na logické hře Quantum Conundrum od dnes již zavřeného studia Airtight Games.

Jade Raymond v tiskové zprávě uvádí, že Kim Swift chtěla ihned zasednout k Frostbite enginu a začít pracovat na prototypech, což dokazuje její praktický přístup, kterého si v Motive cení. Cení si ho dokonce natolik, že se Swift dostala do pozice ředitelky designu (Design Director).

Mohlo by vás zajímat: Koncept z vývoje nového Star Wars: Battlefrontu ukazuje povrch planety

Není však jasné, na čem bude vlastně pracovat. Motive dosud plní úlohu podpůrného studia a pomáhá BioWare s vývojem Mass Effectu: Andromeda nebo Visceralu s dosud neoznámenou Star Wars hrou, která má být akční adventurou zasazenou do období původní filmové trilogie.

V Motive ale pracují i na vlastní značce, z níž se může vyklubat obdoba Assassin's Creed, a spolupracují s DICE na vývoji dalšího Star Wars: Battlefrontu. Má se přitom za to, že zatímco DICE má na svědomí multiplayer, zaměstnanci Motive Studios pracují na příběhové singleplayerové kampani. Její přítomnost dosud nebyla potvrzena, ale řada náznaků vede k domněnce, že tentokrát na ni konečně dojde.

Dá se tedy očekávat, že Kim Swift pracuje buď na nové značce Motive, na Star Wars hře od Visceralu nebo na dalším Battlefrontu. Rozhodně se ale jedná o talentovanou posilu, díky níž má Motive Studios zase o něco větší váhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama