Kingdom Come bez bílých slepic a červených kabátů
KC: Deliverance Novinka Kingdom Come bez bílých slepic a červených kabátů

Kingdom Come bez bílých slepic a červených kabátů

Michal Burian

Michal Burian

26

Fanoušci přispívají k tomu, aby bylo Kingdom Come realističtějším středověkým RPG.

Reklama

Pražské studio Warhorse si zakládá na tom, aby Kingdom Come: Deliverance bylo realistických středověkým RPG. Některé věci, ale nevědí ani samotní vývojáři. Naštěstí se našli fanoušci, kteří je upozorňují na některé maličkosti, kterých by si asi většina z nás při hraní ani nevšimla.

Věděli jste například, že ve středověku nebyly bílé slepice?

„Na některé nepřesnosti nás upozorňují i hráči. Někdo nám například napsal, že máme špatnou barvu slepic, protože bílé slepice v té době nebyly. Nebo uděláme správný kabát, ale někdo, kdo tomu rozumí, napíše, že nemůže mít ani žlutou barvu, protože žlutá byla symbol prostitutek, ani červenou, protože ta byla strašně drahá a daná postava by si ji nemohla dovolit,“ řekl Lidovým novinám Dan Vávra.

Podobně to bylo i v případě černochů. Počátkem 15. století ve středních Čechách žilo velmi málo černochů. V zámoří se ale najdou tací, kteří jsou ochotni se kvůli tomu pohádat s ostatními. Nelíbilo se to ani fanouškům z Japonska. Ti si stěžovali, že ve hře odehrávající se v roce 1403 za vlády Václava IV. najdeme pouze bělochy.

„Cizí rasy jsme vyřadili jen proto, že v Čechách tehdy prostě nebyly. To je celé. Nebo lépe: byly, ale velmi zřídka. Hra se odehrává na devíti kilometrech čtverečních, takže není reálná šance, abyste tam nějaké potkali,“ odpověděl na dotaz fanouška jeden z členů studia Warhorse.

Určitě si přečtěte celý rozhovor s Danem Vávrou na stránkách Lidových novin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama