Kingdom Come: Deliverance 2 může nabídnout nejdelší scénář v historii videoher
i Zdroj: Warhorse Studios
Novinka Kingdom Come: Deliverance 2 může nabídnout nejdelší scénář v historii videoher

Kingdom Come: Deliverance 2 může nabídnout nejdelší scénář v historii videoher

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

S jeho délkou by si vystačilo 100 filmů.

Reklama

Daniel Vávra v dnešním příspěvku na Facebooku poodhalil podrobnosti o velikosti scénáře pro Kingdom Come: Deliverance 2. Konkrétně prozradil, že očekávané středověké RPG bude složeno z 11 tisíc typických scenáristických stran, což představuje hodnotu přesahují 2,2 milionu slov. Pro porovnání se jedná o množství, se kterými by si vystačilo 25 knižních románů nebo 100 filmů.

„Těch sto scénářů vlastně docela sedí. Jeden náš quest se hraje skoro stejně dlouho jako trvá běžný film a těch questů je tam fakt hodně. Kdybysme měli brát čistě hrané sekvence ve hře (cutscény), tak jsou dlouhé jako tři filmy. Jenže ve hře je většina dialogů mimo tyhle scény, plus tam každá postava má tzv. barky, tedy takové to mluvení v openworldu (pozdravy, výkřiky, rozhovory v obchodě, reakce na věci ve světě...). A samozřejmě tam máme mraky textů okolo - deník hlavní postavy, kodex, tutorialy, nápovědy… To je dost. Člověk který umí rychle číst (300 slov za minutu), kdyby četl osm hodin denně, četl by to 3 pracovní týdny.“ poodhaluje Vávra složení textů ve hře.

Zajímavé je rovněž srovnání s dalšími velkými RPG tituly. Například první Kingdom Come nabídlo scénář, jehož velikost lehce přesahovala 1 milion slov. Druhý díl by tedy v tomto směru měl nabídnout více než dvojnásobek textů

V souvislosti s velikostí scénáře bylo v posledních letech skloňováno především Baldur's Gate 3, které nabídlo zhruba 2 miliony slov, tedy hodnotu srovnatelnou Kingdom Come: Deliverance 2. Titul od studia Larian se díky této hodnotě dostal do Guinessovy knihy rekordů jako hra s dosud nejdelším scénářem. Chystaná novinka od Warhorse by tedy třetí Baldur's Gate mohla v tomto směru teoreticky překonat. 

Daniel Vávra ve zmíněném příspěvku rovněž odhalil, že se na scénáři hry podílely téměř dvě desítky lidí: „Kolik to psalo lidí? Skoro dvacet. Co z toho jsem napsal já? Je asi jasné, že jen malou část. Většina mainquestů vychází z mého konceptu a osnovy děje, pak to brainstromujeme společně, pak to dostane k napsání jeden z designerů a pak to jako "showrunner" u seriálu všechno čtu, edituju a případně přepisuju, když se mi to nelíbí. 

Mýma rukama nějakým způsobem prošlo 100% cutscén. Loni v létě jsem kupříkladu editoval takřka 100% všech dialogů hlavních postav ve hře, aby to všechno sedělo dohromady, postavy se chovaly konzistentně napříč questy a používaly stejný způsob vyjadřování. I přes to ovšem ve hře stále narážím na věci, které jsem nikdy neviděl, protože prostě není v silách jednoho člověka tohle všechno monitorovat. Většinou mě ale už překvapují spíš mile.“

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde 12. února na PC (Steam) i konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama