Kingdoms of Amalur v první recenzi
Kingdoms of Amalur: Reckoning Novinka Kingdoms of Amalur v první recenzi

Kingdoms of Amalur v první recenzi

Michal Maliarov

Michal Maliarov

10

Do vydání nám zbývá cca týden a internet se již začíná plnit prvními recenzemi očekávaného RPG Kingdoms of Amalur.

Reklama

První je na řadě časopis OXM, který titul obdařil skvělým hodnocením 8/10 a dodal, že ze hry dýchá old-school hratelnost a pohádkový pocit živoucího fantasy světa.

Největší perlou hry je podle recenze svoboda a struktura vyprávění příběhu, která je „fantastická dokonce i během nepovinných questů“. Nehledě na to, že má titul tři předem dané třídy (nebo osudy, chcete-li), příběh vás do ničeho nenutí a stejně jako v sérii The Elder Scrolls je to spíše hraní samotné, které definuje vaši postavu.

Paradoxně největší slabinou hry je její nutkání nacpat do balíčku co nejvíce, což se bohatě projevuje v některých stereotypních misích. Také boje samotné vyvolávají pocit MMO kontextu, kdy se na vás vyvalí jeden silnější a několik slabších protivníků, i když je bojový systém sám o sobě doveden takřka k dokonalosti.

Právě těch pár slabých míst nepustilo Kingdoms of Amalur za cenou unikátního nového RPG. Nehledě na to se však jedná o skvělé a propracované fantasy dobrodružství, jenž musí zkusit každý, komu není tento žánr cizí.

Na Zingu si prozatím můžete přečíst naše dojmy z hraní preview verze, recenzi taktéž očekávejte v nadcházející době. Titul vychází 10. února letošního roku pro PC, PS3 a Xbox360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama