Kojima nemohl přijít na Game Awards kvůli Konami
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Kojima nemohl přijít na Game Awards kvůli Konami

Kojima nemohl přijít na Game Awards kvůli Konami

Michal Burian

Michal Burian

19

Postarat se o to měli právníci. Drama v herním světě.

Reklama

Japonský designér Hideo Kojima, tvůrce Metal Gear Solid, nemohl přijít na Game Awards kvůli smlouvě, kterou má s vydavatelskou společností Konami. Právní bitvu mezi Kojimou a Konami potvrdil moderátor Geoff Keighley, který tak objasnil, proč si Kojima nemohl převzít ocenění The Phantom Pain za nejlepší akci/adventuru roku 2015. Místo designéra převzal cenu herec Kiefer Sutherland.

„Jak jste si povšimli, Hideo Kojima tu dnes večer s námi není. Chtěl jsem vám o tom něco říct. Pan Kojima měl v úmyslu přijít, bohužel byl nedávno právníkem zastupující Konami informován, že se nemůže účastnit slavnostního předání a převzít ocenění kvůli své pracovní smlouvě,“ začal vysvětlovat Geoff Keighley v přímém přenosu. V tom začali lidé v sále pískat a bučet a Keighley dodal, že Kojima sleduje přenos v Tokiu.

Pokud někdo doufal, že by se Kojima mohl s Konami dohodnout na nějaké další spolupráci, tak po tomhle musí být všem jasné, že tomu tak už nebude. Dle dřívějších zpráv je japonský designér zavázán Konami do prosince letošního roku. Poté si může dělat, co chce. Kdy to přesně bude, to bohužel nevíme. Nedávno se objevovaly zprávy, že Kojima nám brzy odhalí svou budoucnost, mělo se za to, že to bude právě na Game Awards, podle všeho to měl v plánu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama