Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá
Speciály Resident Evil 4 Článek Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Nintendo 3DS 3DS Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Návrat Alberta Weskera.

Reklama

Do vydání Resident Evil Village zbývají dva týdny, nyní přinášíme druhou část příběhu série Resident Evil.

Tentokrát zaměřenou na události po rozpadu společnosti Umbrella.

Pokud jste nečetli předchozí díl této trojdílné série, můžete tak učinit zde: První část

Nová Hrozba

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Los Iluminados

Abyste pochopili nadcházející události, musíme se vrátit do 90. let 20. století, kdy ve Španělsku jistý Osmund Saddler zakládá kult Los Iluminados. Dozví se totiž o parazitovi zvaném Plaga, kterého by mohl chytře využít. Na svou stranu rychle získá majitele zdejšího hradu, Ramona Salazara, přičemž hrad poté pro kult slouží jako základna.

Salazar se dostane do podzemních ruin, kde skutečně objeví parazity Plaga, ti už ale byli po smrti. Ani to ho však neodradí, najde totiž vajíčka těchto parazitů, která pak začne implantovat do členů kultu. Sám si poté vezme dominantní druh tohoto parazita, jenž mu umožňuje ovládat lidi, kteří v sobě mají Plagu. Brzy se přidají také lidé z nedaleké vesnice. Zdánlivě všichni žijí normální život, ale kromě toho se podílejí na temných rituálech ve jménu Saddlera.

Únos

V polovině roku 2004 se Luis Sera, který pro Saddlera pracuje na biologických zbraních, pokusí kontaktovat svého přítele a požádat jej o pomoc. Chce totiž z laboratoře utéct. Jeho přítel je už však bohužel mrtvý a zprávu místo něj zachytí Ada Wong, která nyní pracuje pro organizaci v čele s Albertem Weskerem. Ten pošle Jacka Krausera, aby si získal Saddlerovu důvěru a následně přinesl vzorek Plagy.

Saddler zpočátku Krauserovi moc nevěří, hlavně proto, že není místní. Nakonec však přijme jeho služby a seznámí ho se svými plány. Na podzim roku 2004 tak Krauser na pokyn Saddlera unese dceru prezidenta USA. Plánem bylo nakazit ji Plagou, poslat ji zpátky, aby nakazila svého otce a tím nad ním získat kontrolu.

Resident Evil 4

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Bingo

Vláda obdrží informaci od svých zvědů, že se prezidentova dcera Ashley nachází v malé vesnici ve Španělsku, a pošlou na místo agenta Leona Kennedyho. Do vesnice je dopraven autem společně s dvěma španělskými policisty.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Leon se chce jednoho z místních zeptat na Ashley, ten na něj však okamžitě zaútočí. Podobně jako prakticky všichni obyvatelé je totiž nakažen Plagou. Ve vesnici Leon narazí na desítky místních, kteří se ho pokusí zabít. Aniž by o tom věděl, zachrání ho Ada, která zde byla vyslána organizací vedenou Weskerem. Zazvoní na zvon kostela a vesničany tím odláká.

Pravá ruka

Kennedy je později zajat a členové kultu ho nakazí Plagou. Naštěstí se mu poté podaří utéct společně s Luisem Serou, který zde byl také vězněný. Leon poté zjistí, že únosci drží Ashley v kostele, kam se posléze vydá. Podaří se mu ji zachránit, ale chvíli poté oba narazí na Saddlera, který Leonovi odhalí, že Ashley už má implantovanou Plagu. Saddlerovi však dvojice uteče, Leon porazí šéfa vesnice Mendeze, a následně pak s Ashley najdou úkryt před hordou vesničanů v nedalekém hradě. Ada mezitím najde Luise, který se vydá pro vzorek Plagy.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

V hradě narazí Leon a Ashley na Salazara, který navíc Ashley několikrát zajme, takže Leon je po většinu času sám. Poblíž nádvoří narazí na Adu, od které se dozví, že pracuje pro Weskera. Ada mu však rychle uteče. Přímo od Weskera poté dostane příkaz, který se jí vůbec nezamlouvá. Má Leona zabít.

Luis Sera obdrží vzorek Plagy, toho si ale všimne Saddler, který ho kvůli tomu zabije a následně se stáhne do výzkumného centra na nedalekém ostrově, kam navíc unese Ashley. Leon při útěku z hradu zabije Salazara, který zmutuje do podoby zvané „Queen Plaga“ a následně společně s Adou odjede na ostrov na motorovém člunu.

Záchrana

Ada se na ostrově potká s Krauserem, který namísto ní dostane od Weskera za úkol zabít Leona, protože Albertovi dojde, že agentka Wong není schopná úkol splnit. Sám Leon mezitím najde a zachrání Ashley. Netrvalo však dlouho a byla opět zajata samotným Saddlerem, který ji zmanipuloval pomocí Plagy. Kennedy ji chce pochopitelně znovu zachránit, na cestě je však konfrontován jeho bývalým parťákem Krauserem, kterého v drsném souboji nakonec porazí. Krauser sice přežije, ale následně ho definitivně zabije Ada.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Ta poté odláká Saddlera, zatímco Leon znovu osvobodí Ashley a oba se vydají k zařízení, pomocí kterého si mohou vyndat Plagu z těla. Kennedy poté zachrání Adu, která byla rovněž unesená Saddlerem, a přímo proti němu se vydá do boje. Osmund však zmutuje a souboj s ním je tak pro Leona opravdu náročný. Naštěstí mu po nějaké době Ada shodí raketomet. Stačí jediná rána a Saddler umírá.

Ada poté Leona okrade o vzorek Plagy a následně uniká vrtulníkem, přičemž ještě předtím Kennedymu shodí klíčky k motorovému člunu. Na něm poté Leon s Ashley uniknou, zatímco ostrov za nimi exploduje.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Resident Evil: Revelations

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Terragrigia Panic

Přesouváme se do Středozemního moře, kde bylo roku 1993 postaveno město Terragrigia. Šlo o nejekologičtější město na světě, neboť používalo pouze solární energii. V roce 2004 se však stane obětí bioteroristického útoku organizace Veltro. Ta vyšle do města spoustu B.O.W. a vypustí také virus s označením T-Abyss.

Ve městě vypukne chaos a je do něj vyslána FBC (Federal Bioterrorism Commission) a BSAA (Bioterrorism Security Assessment Alliance). Akce ale není úspěšná, biologických zbraní je v Terragrigii už příliš mnoho a ředitel FBC Morgan Lansdale se rozhodne přeprogramovat satelit, který město používalo, aby odrazilo co nejvíc světla a seslalo tento smrtící paprsek na Terragrigii. Clive R. O‘Brian, ředitel BSAA, s tímto nápadem nesouhlasí, ale FBC má mnohem větší moc, a tak se na plán Lansdalea přistoupí.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Agenti FBC, Parker Luciani a Jessica Sherawat, jsou pověřeni tím, aby odrazili útok hunterů, dokud neproběhne evakuace ostatních členů FBC. Poté se sami vydají k vrtulníku a po cestě ještě zachrání zraněného nováčka v týmu, Raymonda Vestera. Po odletu je na pokyn Lansdalea vypálen paprsek. Parker a Jessica jsou však znechuceni rozhodnutím FBC město zničit a radši se přidají k BSAA.

Pátrání

O několik měsíců později, v roce 2005, jsou vysláni Parker Luciani a Jill Valentine ředitelem BSAA, aby našli Chrise Redfielda a Jessicu Sherawat, se kterými jednotka ztratila kontakt. Vydají se na poslední známé místo jejich výskytu, kde najdou loď jménem Queen Zenobia.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Jak brzy zjistí, nejsou na ní úplně sami. Během prozkoumávání potkají desítky členů posádky, kteří mezitím zmutovali kvůli viru T-Abyss. Po nějaké době najdou místnost, ve které sedí svázaný Chris. Když se však podívají zepředu, zjistí, že je to pouze figurína. Následně jsou oba uspáni plynem, který do místnosti vypustil člen organizace Veltro.

Chris a Jessica se mezitím nacházejí úplně jinde, v zasněžených horách, kde pátrají po informacích, které by naznačovaly návrat Veltra. Podaří se jim najít jejich základnu, ale následně jsou informováni O‘Brianem, že se Jill a Parker ztratili někde uprostřed Středozemního moře a mají se je vydat hledat. Na místo základny Veltra jsou poté vysláni Keith Lumley a Quint Cetcham, aby zjistili víc informací.

Zrada

Mezitím se na Zenobii probudí Jill a vydá se na můstek, kde se má setkat s Parkerem. Tam mimo jiné potkají agenta FBC Raymonda Vestera, který jim však nechce prozradit, co na lodi dělá. Následně se vydají dál, ale dostanou se do motorové místnosti, která se začne potápět.

Tou dobou už se na loď dostanou také Chris a Jessica a vydají se hledat své kolegy. Bohužel neúspěšně. Když dorazí do motorové místnosti, nikdo v ní není a rozhodně není zatopená. Jak totiž následně zjistí, nejsou na Queen Zenobii, ale na její sesterské lodi s názvem Queen Semiramis.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Jill a Parker se mezitím dostanou z motorové místnosti a vydají se na vysílací věž, ze které kontaktují O‘Briana. Ten jim sdělí špatné zprávy. Satelit, který byl použit na zničení města Terragrigia, je nyní opět aktivní a je namířen na loď Queen Zenobia. Pomocí Keitha se ale dvojici podaří odklonit satelit, který tak vystřelí kousek od lodě. Střela však pochopitelně vyvolala obrovskou vlnu, která loď málem převrhne.

Keith a Quint poté zjistí zásadní informaci. Organizace Veltro se vůbec nevrátila. Ředitel BSAA O‘Brian pouze vše nachystal tak, aby to tak vypadalo. S O‘Brianem ale následně ztratí spojení, protože jsou na základnu seslány raketové střely.

Odhalení

Jessica a Chris poté dorazí na Queen Zenobii, kde jsou mezitím Jill a Parker konfrontováni členem Veltra. Než však stihne dokončit svou řeč, Jessica ho postřelí. Parker mu sundá masku a zjistí, že je to Raymond, agent FBC. Ten mu něco pošeptá a poté zemře. Týmy se posléze opět rozdělí, Chris a Jill se vydají do lodní laboratoře, zatímco Parker a Jessica chtějí najít způsob, jak zachránit loď od potopení.

Druhá zmíněná dvojice se dostane na můstek, ale Parker na Jessicu namíří zbraň. Raymond mu totiž před smrtí řekl, že Jessica je zrádkyní a ve skutečnosti pracuje pro FBC. K Parkerovi se navíc přidá samotný Raymond, který ránu přežil díky neprůstřelné vestě. Jessica ale poté postřelí Parkera a aktivuje autodestrukci lodě, čímž se potvrdí, že je dvojitou agentkou.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

V laboratoři se s Jill a Chrisem spojí přes videohovor Lansdale, který jim odhalí, že při incidentu v Terragrigii spolupracoval s Veltrem, aby získal peníze a vliv pro FBC. Dvojici se poté podaří neutralizovat virus a vydá se nazpět. Při útěku najdou zraněného Parkera a snaží se jej zachránit, ten ale při postupné destrukci lodě spadne z můstku a dvojice se nakonec musí evakuovat bez něj.

Dohra

O´Brian poté Chrisovi s Jill sdělí pravdu. Skutečně si vymyslel návrat Veltra, ale to všechno udělal proto, aby získal důkazy ohledně toho, co dělal Lansdale v Terragrigii. Dvojici poté informuje o tom, že Keith a Quint našli v datech ještě jednu loď s názvem Queen Dido, která by se měla nacházet někde v troskách Terragrigie. Sotva to ale dořekne, musí komunikaci přerušit, protože ho přišel zatknout Lansdale.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Jill s Chrisem se mezitím dostanu na loď Queen Dido, kde najdou velitele Veltra Jacka Normana. Kupodivu tam už přes rok přežíval, díky aplikované dávce viru T-Abyss. Norman má za to, že Jill s Chrisem jsou agenti FBC, kteří ho přišli zabít, a tak si vezme další dávku viru a zmutuje do podoby tyranta. Dvojice agentů BSAA ho však po dlouhé bitvě porazí a poté z Normanova PDA odvysílají video, které dokazuje Lansdalovu vinu. O’Brian je tak propuštěn a namísto něj je zatčen Morgan Lansdale.

Odstoupení

Po těchto událostech je FBC rozpuštěna a hlavní organizací, která se zaměřuje na boj proti bioterorismu, se stane BSAA. O’Brian v jejím čele ovšem končí. Chris, Jill, Quint a Keith zůstávají jejími členy, včetně Parkera, který nakonec přežil výbuch lodě Queen Zenobia, neboť ho zachránil Raymond.

Resident Evil: Degeneration

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Nečekané přistání

Zůstáváme v roce 2005, ale ze Středozemního moře se přesouváme zpátky do Spojených Států. Claire Redfield přijíždí na letiště ve městě Harvardville, kde se má potkat se svou známou a její neteří Rani. Claire je nyní členkou organizace Terra Save, která vznikla po Raccoon City Incidentu a má za cíl pomáhat lidem v nouzi.

Na letišti se nachází mimo jiné kontroverzní senátor Ron Davis, který aktivně vystupuje proti Terra Save a podporuje společnost WilPharma, jež zkoumá t-Virus. Na letišti mezitím vznikla demonstrace proti tomuto senátorovi a jeden z protestujících měl masku zombie. Davisova ochranka muže odmaskuje a zatkne, ale pak se stane něco nečekaného. Objeví se skutečná zombie.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Ta zabije několik členů ochranky, přičemž senátora naštěstí zachrání samotná Claire. To už však do letové haly tvrdě narazí letadlo, z něhož se vyhrnou další zombie. Claire, Davis a Rani se utíkají schovat. Celá budova je uzavřena. U východu jsou postupně evakuování přeživší, kteří musí být podrobeni kontrole, jestli náhodou nejsou nakaženi.

O něco později na místo dorazí dva členové S.R.T. (Special Response Team), Angela Miller a Greg Glenn, které doplní náš starý známý speciální agent Leon S. Kennedy. Všichni tři se dostanou do budovy a později najdou právě Claire s Rani a senátorem Davisem. Tato skupina se poté vydá na zběsilý útěk z letiště, při němž je zombiemi pokousán Greg, který tak bohužel umírá.

Nová společnost

Sotva se skupina dostane ven a vojáci zabezpečí celou budovu, na místo přijíždí kamiony firmy WilPharma. Claire se snaží zjistit proč a dostane se jí odpovědi od jednoho z výzkumníků, Frederica Downinga, jenž jí prozradí, že WilPharma ve skutečnosti pracuje na vakcíně proti viru. Právě vojáci, kteří šli zabezpečit letiště, jsou proti němu očkováni.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

To už ale jeden z kamionů vybuchne a Claire dojde, že by mohlo jít o další bioteroristický útok. Společně s Fredericem se jede podívat do laboratoře WilPharmy, zatímco Leon s Angelou se vydají prozkoumat dům Curtise Millera. To je Angelin bratr, který je z útoků podezřelý. Ale když se dostanou k jeho domu, zjistí, že je celý v plamenech. Angela poté Leonovi prozradí, že Curtis ztratil svou rodinu při incidentu v Raccoon City, což ho hodně poznamenalo.

Claire brzy zjistí, že v laboratoři WilPharmy mají mimo jiné také vzorky G-Viru, což se jí vůbec nelíbí a rozhodne se informovat Leona. Frederic jí prosí, aby to nedělala. Náhle však spadnou servery a Frederic se je vydá spravit do jiného sektoru. Claire toho využije a zavolá Leonovi s informací o G-Viru. To už ale Claire volá samotný Frederic, který ji řekne, že ve 4. patře je bomba. Claire ještě v oknu spatří Curtise, který utíká v protější chodbě s kufříkem. Poté bomba vybouchne a jeden ze střepů z rozbitého okna zasáhne Claire do lýtka.

Bratr a sestra

O chvíli později dorazí k budově Leon s Angelou. Zatímco sestra Curtise se vydá prozkoumat přízemí, Leon jde nahoru a naviguje Claire k únikovému výtahu, který ji má dovézt k centrální řídící místnosti. Angela mezitím najde svého bratra, jak ale brzy zjistí, sám se nakazil G-Virem. Curtis je totiž naštvaný a tvrdí, že tohle všechno udělal kvůli tomu, že vláda se rozhodla zakrýt některé události z Raccoon City, což zapříčinilo, že jeho rodina nemohla být zachráněna.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

To už do místnosti vtrhnou mariňáci, ale Curtis mezitím zmutuje a vojáky rychle povraždí. Poté obrátí svou pozornost na svou sestru, naštěstí se však ukáže Leon, který pomocí granátometu shodí na Curtise lešení. To jej ale nezastaví, a naopak zmutuje ještě víc. Leon s Angelou se obrací na útěk.

Curtisovi se povede dvojici rozdělit a vydá se za Angelou. I přes teď už velmi zdegenerovaný mozek se mu ještě před útokem povede svou sestru varovat, aby utekla. Hned poté se ale opět objeví Leon, který způsobí Curtisův pád. Ten se však pomocí ocasu zachytí Angely, která sice prosí Leona, aby ji pustil, ten ji však chce pochopitelně zachránit. Zastřelí proto Curtise a Angelu vytáhne do bezpečí.

Přiznání

Leon, Angela a Claire uprchnou z budovy, přičemž Claire okamžitě obviní senátora Davise, který podle ní může za všechno, co se stalo. Ten však vinu odmítá a Leon s ním souhlasí. Pravý viník se však brzy ukáže. Claire totiž odhalí, že v řídící místnosti našla nahrávku, která se týkala všeho ohledně zmutovaného Curtise. A během ní uslyšela zvuk zvonu. Přesně takový, který slyšela, když mluvila s Fredericem Downingem.

Všichni tři se tak vydají za ním. Angela na něj namíří pistoli a Frederic okamžitě začne žadonit, aby ho pustili, že si s nimi rozdělí zisk z obchodování s viry. Ukáže se ale, že zbraň Angely není nabitá a hned nato se objeví vojáci, kteří mohou po tomto přiznání Frederica zatknout.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Další den se Leon, Claire a Angela znovu setkávají. Leon jim sdělí, že se Frederic ke všemu přiznal. Byl zodpovědný i za bioteroristický útok na letišti. Vzorky viru pak prodával generálovi Grandému, což byl vládce republiky Bajirib. Leonovi se navíc podařilo zjistit, že Frederic je bývalý zaměstnanec Umbrelly, který ukradl vzorky virů ještě před Raccoon City Incidentem. Poté si vytvořil novou identitu a začal pracovat pro WilPharmu. Leon, Angela a Claire se následně rozloučí a všichni se opět vydají vlastní cestou.

Odkoupení

Na konci filmu můžeme vidět záběr do Davisovy kanceláře. Ve zprávách se mluví o tom, že senátor končí ve funkci, zatímco sám Davis před obličejem drží noviny s nápisem „Tricell chce koupit WilPharmu“. Poté však jeho ruka spadne a ukáže se, že je mrtvý.

O něco později se na místo WilPharmy vydají zaměstnanci Tricellu, kteří prozkoumávají pozůstatky této budovy, přičemž objeví i kus zmutovaného Curtise.

Resident Evil 5

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Noční můra

Píše se rok 2006 a BSAA se konečně podařilo zjistit místo, kde pobývá zakladatel Umbrelly Oswell E. Spencer. Organizace tak vyšle své nejlepší agenty, Chrise Refielda a Jill Valentine, ať sídlo prověří. Na místě narazí na spoustu smrtících pastí a podivná monstra, ale nakonec se jim povede dostat až k místnosti, v níž měl ve svém kolečkovém křesle sedět Oswell Spencer.

Jenže tak to úplně nebylo. Na místě se totiž ještě před nimi objeví Albert Wesker. Spencer mu konečně odhalí jeho minulost související s projektem Wesker, což byl Oswellův plán, jak „vylepšit“ lidi. Albert následně zjistí, že Spencerovým pravým cílem bylo vyhladit lidskou rasu tak, jak ji známe, a vytvořit pomocí virů novou, která by ho považovala za boha. Spencer už mu po tomto odhalení k ničemu není, a tak ho prostě zabije.

Když tedy Jill a Chris vejdou do místnosti, Oswell už nesedí ve svém kolečkovém křesle. Jeho tělo bezvládně leží na zemi a vedle něj stojí Albert Wesker. Okamžitě začíná souboj, který je pro dvojici agentů BSAA velmi vyčerpávající. Albert je totiž neskutečně rychlý díky svým superschopnostem.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Po nějaké době se Wesker chopí Chrise a chystá se mu zasadit smrtelnou ránu. Jill ale včas přispěchá svému parťákovi na pomoc a společně s Weskerem se zřítí z okna.

V celé vile tak Chris zůstává úplně sám. Byla to noc, na kterou nikdy nezapomene. Noc, kdy ztratil svou parťačku Jill.

BSAA se asi dva měsíce pokouší těla Jill a Weskera najít. To se jim sice nepovede, přesto však oba prohlásí za mrtvé.

Cesta do Afriky

O 3 roky později, v roce 2009, je vyslán Chris Redfield do Afriky, kde měl v zóně Kijuju prošetřit pašování biologických zbraní. Na místě už na něj čeká jeho nová parťačka Sheva Alomar, která je členkou západoafrické BSAA.

Brzy ale zjistí, že téměř všichni obyvatelé města jsou nakaženi Plagou typu 2 a začíná tak boj o život, protože domorodci samozřejmě mají obrovskou početní převahu. Oběma agentům se naštěstí povede přežít a vydají se směrem k místu, kde se měli setkat s týmem Alpha, jehož úkolem bylo zatknout pašeráka jménem Ricardo Irving. Tam však najdou jen kapitána DeChanta, který je navíc smrtelně raněn a posléze umírá. Shevě a Chrisovi se podaří alespoň zabít zmutovanou stvůru, která stála za smrtí celého Alpha týmu, a pomstí tím své bývalé kolegy.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Dvojice následně sice dostihne Irvinga, ten jim však opět uteče, a navíc na ně vyšle zmutovaného netopýra, kterého agenti musí porazit. Poté se objeví člen BSAA Delta týmu Dave Johnson, který je odveze pryč. Záhy jsou však napadeni dalším B.O.W., tentokrát obrem, kterého už potkal Leon ve Španělsku. Chris a Sheva monstrum porazí díky kulometu připevněném na jejich vozu, Johnson však bohužel umírá. Oba agenti brzy zjistí, že z Delta týmu už zbyl jen kapitán Josh Stone.

Dvojice poté sice dostane příkaz, aby se stáhla, Chris však nesouhlasí. Ve výzkumných datech, které mu dal kapitán Stone, totiž našel fotografii, která zaujala jeho pozornost. Fotografii, na které byla Jill Valentine.

Kmen

Agenti se dostanou na území, které obývá kmen Ndipaya, jehož členové byli Irvingem infikováni Plagou typu 3. Z vesnice se jim podaří utéct a už v bezpečí najdou stany, které patří společnosti Tricell. Podle dokumentů, které se v táboře nacházejí, zjistí, že právě tato firma je zodpovědná za rozšíření Plagy napříč regionem.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Poté najdou zraněného kapitána Stonea a také Irvinga, který se tentokrát pokusí utéct na své lodi. Trojice agentů ho však definitivně dostihne. Irving už nemá jinou možnost, než se nakazit dominantním typem Plagy, čímž zmutuje do obrovského monstra, které Sheva a Chris porazí díky kulometům připevněným na lodi. Sám Irving jim potom vyjeví, že jestli chtějí znát odpovědi na své otázky, mají se vydat do nedaleké jeskyně.

Počátek všeho

Přes jeskyni a další členy kmenu Ndipaya se oba agenti dostanou do Sluneční zahrady. Tedy na místo, kde rostou květiny, z níž vznikl Progenitor virus. Úplně původní druh viru, který Spencer a jeho kolegové zkoumali a postupně vylepšovali.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Poté se dostanou do výzkumné laboratoře, která kdysi patřila Umbrelle, ale nyní ji převzal Tricell. Chris se tam pokusí na jednom z počítačů lokalizovat Jill, jenže ho přeruší obrovské monstrum U-8, které po souboji nakonec porazí. Poté se objeví Excella Gionne, ředitelka západoafrické pobočky Tricellu, jež na dvojici pošle další monstrum, podobné tomu, které vyvraždilo celý Alpha tým. Agentům se ho podaří zničit pomocí plamenometu.

Staří známí

Na scéně se následně objeví dva lidé, které Chris moc dobře zná. Před 3 lety však byli oba prohlášeni za mrtvé. Je to Albert Wesker a Jill Valentine.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Ano, Jill je tentokrát na straně Weskera, ale ne dobrovolně. Chris a Sheva totiž po chvíli zjistí, že ji Albert ovládá pomocí zařízení s názvem P30, které má Jill připojené na svém hrudníku. Zatímco Wesker po pár minutách uteče, protože se mu nechce dál ztrácet čas, dvojice strhne zařízení z Jillina hrudníku, aby agentka následně opět přišla k sobě. Ta se omluví za vše, co udělala a vydá se na útěk, zatímco Chris a Sheva mají jediný cíl – zastavit Weskera.

Loď smrti

Dvojice se dostane na Weskerovu loď a brzy se jim podaří najít Excellu, která se mezitím nakazila virem Uroboros. Celou dobu si myslela, že bude spolu s Weskerem vládnout novému světu, ale ve skutečnosti byla jen jeho loutkou. Z monstra se poté dostanou ven pijavice, které zabijí Excellu a pohltí všechny mrtvoly, čímž nakonec zmutují do obrovské příšery. Tu agenti zastaví pomocí laserové zbraně.

Poté se vydají dál za Weskerem. K jeho zastavení však potřebují Jill, která jim přes hovor sdělí, že můžou Alberta oslabit podáním velké dávky séra PG67A/W, kterou v normálních dávkách Wesker potřebuje k životu. Sheva si uvědomí, že sérum už mají, protože se nacházelo v kufříku, který vypadl z ruky Excelly.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Dvojice se pak dostane až do hangáru, kde už čekal Wesker. Povede se jim vpíchnout mu vyšší dávku séra, což ho výrazně oslabí. Wesker sice stihne utéct ve svém letadle, ale agenti ho opět doženou. Albert poté odhalí, že se letadlo blíží do ideální hladiny, kde bude moci vystřelit rakety a nakazit virem celé lidstvo. Chrisovi se však podaří vystřelit Weskera z letadla přímo do aktivní sopky. Celé letadlo zde ale ztroskotá a spolu s ním i oba agenti.

Memento Mori

Zdánlivě nezničitelný Wesker pád opět přežije a další souboj tak může začít. Sám se nakazí virem Uroboros, ale ani to mu nepomůže. Chris a Sheva ho porazí a shodí do lávy. To už na scénu přilétá Josh Stone a Jill Valenite, kterým se podařilo utéct ve vrtulníku.

Kompletní příběh série Resident Evil, část druhá

Agenti se tak evakuují, zatímco Wesker se stále nevzdává a obří zmutovanou paží zachytí helikoptéru. Chris a Sheva však vytáhnou raketomety a dvěma střelami nadobro zabijí Alberta Weskera. Všichni čtyři poté odlétají do bezpečí.

Jeden příběh se tím konečně uzavírá. Wesker je mrtvý. Ale bioterorismus tím rozhodně nekončí.

Třetí část

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama